HomeBeautyIs make-up ook kunst? Lees hier meer.

Is make-up ook kunst? Lees hier meer.

Is make-up ook kunst? Is het een art-vorm. Hier zullen de meningen over verdeeld zijn. Om deze vraag te te beantwoorden zal je eigenlijk eerst moeten nadenken over de vraag wat kunst nou precies is. Art is het product van creatieve menselijke uitingen. Zoals fotografie, tekenen, beeldhouden, media, theater, muziek en zang, dans, film, literatuur, poëzie en meer.  

Voor veel mensen is kunst een een ongrijpbaar fenomeen. Wat voor de 1 kunst is kan voor de ander niks voorstellen of maar een vaag iets zijn. Kunst is niet zo makkelijk uit te leggen omdat het gewoon heel breed is. Het is net als een schilderij, de 1 ziet er mooie kunst in en de ander ziet alleen een hoop geklieder.

Creativity is a way of life, a way to express yourself. Creativiteit heeft veel verschillende doelen. Het is leuk als je er geld mee verdient, maar de meeste mensen vinden het gewoon leuk om creatief bezig te zijn en zich zo te uiten. Kunst is ook eigenlijk iets persoonlijks, het is een persoonlijke uiting. Een uiting van emoties en gevoelens, of je dat nou uit op een schilderij, in een songtekst, of in een dans. Het komt ongeveer op hetzelfde neer.

Naar mijn mening is make-up ook een vorm van kunst. Je kan je met make-up ook uitleven en kunst aanbrengen op iemands gezicht. Je kan het simpel houden, maar je kan er ook een heel kunstwerk van maken en je creativiteit gebruiken. Het is eigenlijk een soort schilderen, maar dan op iemands gezicht. It is a way to express yourself en dat betekent voor mij dus kunst. Om een creatief voorbeeld te geven en mocht make-up je passie zijn neem dan eens een kijkje op de Instagram pagina van Monika Falyork.

Monika is dag in dag uit met make-up bezig en maakt hele vette creaties. Monika weet haar gezicht keer op keer weer om te toveren tot ware kunstwerken. 

Is makeup dus ook kunst? Naar mijn mening wel. Aangezien het een manier van zelf-expressie is en je er veel creativiteit voor nodig hebt.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments