HomeMoneyJe blog verkopen. Hoe doe je dat?

Je blog verkopen. Hoe doe je dat?

Je blog verkopen: money moves!

Hoeveel is jouw blog waard? Wil jij echt voor veel geld jouw blog verkopen? Begin er dan 1 in het Engels. In het Engels kan je wereldwijd mensen bereiken en een blog met een groot bereik is natuurlijk veel meer waard. Zorg voor een goede interessante domeinnaam. Niet te lang, maar ook niet te kort. Goede domeinnamen? Denk aan Forbes.com, Entrepreneur.com, www.businessinsider.com etc. Deze websites zijn miljoenen waard.

Er zijn mensen die hun business maken van een website opzetten, content laten schrijven, ervoor zorgen dat je wat geld verdient met je blog en hem hup te koop zetten. OP websites zoals Sedo.com, Flippa.com en Empire Flippers etc.

Ben jij dus goed in concepten maken, content schrijven en er uiteindelijk een verdienmodel aankoppelen? Maak hier dan je werk van. Je kan denken aan Google Adsense, affiliate marketing, maar ook aan gesponsorde content.

Jacko Meijaard, de affiliate marketing king van Nederland die 10k per maand verdient met meerdere websites had op een geven moment 100+ websites. Een beetje teveel uiteraard. Het is beter om je te focussen op een paar goede en deze groot te maken en daar geld mee te verdienen. Maar het fijne is aan bloggen en internet websites. Staat er eenmaal veel content op dan hoef je alleen maar af en toe te schrijven. Wat je voor het ene onderwerp/niche kan doen, kan je ook voor de andere doen en zo kan je dus een blog empire bouwen.

Het lastige is wel dat veel websites al weg zijn en je dus vaak een goede domeinnaam (waarschijnlijk) moet kopen. De Australische eigenaar van addicted2success.com, Joell Brown kreeg na 2 jaar een bod van een paar ton, maar ook miljoenen offers. Hij heeft het afgewezen, want hij zag veel potentie in zijn website. Inmiddels is zijn website miljoenen waard. Lees hier meer erover en waarom hij het afwees. Je hoeft je blog dus niet te verkopen. Je kan het ook verder uitbreiden en het een groot merk maken.

Je blog verkopen? Ja waarom niet. Zorg ervoor dat je er geld mee verdient door middel van advertising (Adsense of Mediavine) of sponsored content, je genoeg bezoekers hebt en er zal interesse zijn voor jouw blog.

Go for it!

Wil jij nou ook een blog beginnen en deze verkopen? Bekijk dan onze shop.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments