HomeMusicJosé James brengt Dark Side Of The Sun uit

José James brengt Dark Side Of The Sun uit

Vandaag, 8 maart, brengt José James, de internationaal geprezen jazz-zanger voor de hiphopgeneratie, zijn nummer ‘Dark Side of the Sun’ uit, met de Congolese Belgische rapper en filmmaker Baloji. De derde single van James’ aankomende album ‘1978’ is nu verkrijgbaar via zijn eigen Rainbow Blonde Records. Deze single geeft opnieuw betekenis aan geluiden uit de jaren ’70 met moderne relevantie, mede dankzij de opvallende strijk arrangementen van Grammy-genomineerde Talia Billig en de dynamische beats van drummer Jharis Yokley.

uister hier naar ‘Dark Side Of The Sun’

‘Dark Side of the Sun’ is een samenwerking die al 11 jaar loopt. James en Baloji ontmoetten elkaar voor het eerst in 2013 en hebben sindsdien een vriendschap onderhouden, waarbij ze elkaar regelmatig tegenkwamen tijdens hun tournees. Het duo heeft er altijd van gedroomd om samen te werken en nu na 11 jaar komen ze samen met een urgente en politieke boodschap, die oproept tot eenheid in de huidige bewogen tijden. De samenwerking zet de rijke traditie van wereldwijde zwarte muziek voort en haalt inspiratie uit iconen als Marvin Gaye en Stevie Wonder.

James maakt zich op om zijn twaalfde studioalbum ‘1978’ uit te brengen op 5 april 2024. Dit album staat bekend als een van zijn meest autobiografische werken tot nu toe. De eerste helft gaat over thema’s als romantische liefde en liefdesverdriet, terwijl de tweede helft ingaat op zijn ervaringen als zwarte en Latino in een vaak vijandige en uitdagende samenleving. Met dit album keert James voor het eerst sinds zijn debuutalbum ‘The Dreamer’ uit 2008 terug als producer.

James presenteerde het nieuwe project eerder dit jaar live in de Music Hall of Williamsburg als onderdeel van het NYC Winter Jazz Fest. Dit voorjaar keert hij terug naar New York waar hij elke avond twee shows geeft in de Blue Note Jazz Club. Hij zal ook op grote podia in Europa optreden, waaronder Ronnie Scott’s in Londen, New Morning in Parijs en de Mojo Club in Hamburg

 

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments