HomeWritingJe blog promoten via social media, maar hoe dan?

Je blog promoten via social media, maar hoe dan?

Je blog promoten via social media. Is dat een goede manier? Kan dit je meer bezoekers en fans opleveren?

Ja dat kan zeker, sommige mensen gaan zelfs viral door social media. 

Hate social media (You too?) but he its business! Het maakt ons geld. Simple as that. Als business of artiest heb je een audience nodig. 

We willen het allemaal: veel bezoekers op je blog. Dat maakt een blog uiteindelijk succesvol. Ben jij een hobby blogger dan vindt je bezoekers misschien minder belangrijk en blog je vooral omdat je het leuk vindt. Maar zelfs al ben je een hobby blogger je wilt gewoon dat je blogs worden gelezen. Ja toch?

Maar blog jij echt voor het geld en is bloggen jouw werk dan zijn bezoekers zeker erg belangrijk. Bezoekers zal uiteindelijk zorgen voor inkomsten net zoals dat veel volgers op Instagram zorgt voor samenwerkingen met merken.

Ondanks dat de meeste bezoekers meestal via Google komen, kan je natuurlijk ook denken aan social media.

Als jij als jij al een grote fanbase hebt via social media kan dit zeer fijn zijn. Hierdoor komen er veel bezoekers via social media naar jouw blog. Ben jij al een grote Youtuber of Instagrammer? Dan kan een blog je alleen meer inkomsten en fans opleveren. Sommige mensen houden nou eenmaal meer van geschreven content en houden van lezen in plaats van foto´s of filmpjes kijken.

Be an internet sensation: blog, vlog, instagram en TikTok. Best of all worlds. Maar soms is het beter om je bijvoorbeeld op 1 of 2 dingen te richten. Wij richten voornamelijk op onze blogs (carrieretijd.nl) en (iammandyb.com). 

Hoe kan je nou het beste je blog promoten? Denk anno 2022 aan Facebook, Instagram en TikTok. Twitter is een beetje uit..en is misschien niet de beste plek voor bloggers. Ook Facebook wordt minder, maar is nog wel beter dan Twitter.

Heb jij nog maar weinig likes en volgers op de gram en op Facebook? Dan kan je misschien wat geld besteden aan adverteren. Zo krijg je meer likes en volgers en zien meer mensen jouw blog. Wie wat wil, zal toch een beetje moeten investeren in zijn of haar blog. Let op: denk dan niet meteen aan duizenden euro’s, maar met 1000 kom je echt al een heel eind en heeft je Facebook pagina toch een leuk aantal likes. Op Instagram zal je waarschijnlijk meer moeten besteden, afhankelijk van jouw volgers wensen.

Op Instagram draait het natuurlijk vooral om foto´s, maar je kan ook een leuke caption aka klein stukje tekst erbij plaatsen. Zorg dat het mensen aanspreekt. zorg dat het kort, maar krachtig is. Om mensen naar je blog te locken kan je een link in je bio plaatsen met jouw nieuwste blog bericht en mensen met een post nieuwsgierig maken. Je trouwe fans zullen het wel willen lezen en andere mensen misschien ook wel. Maak mensen nieuwsgierig met foto´s en captions.

Geen inspiratie voor captions? Bekijk onze insta eens voor ideetjes.

Wees ook actief op je social media kanalen. Reageer op comments, plaats comments bij anderen. Volg andere mensen in jouw niche. Ben je bijvoorbeeld een fashion blogger? Volg dan alle fashion bladen en mode influencers. Reageer op hun berichten en interact.

Een ander ding wat je kan doen om je blog te promoten op social media is om actief te zijn in Facebook groepen waar over jouw blogonderwerpen wordt gepraat. Je kan je blog promoten zonder het gelijk te spammen.

Nog een andere manier van je blog promoten is om samen te werken met andere bloggers. Je kan denken aan gastbloggen. Maar je kan ook denken aan netwerken met andere bloggers. LInk naar andere leuke bloggers die het verdienen en blogs die je interessant vindt zoals wij doen in dit artikel.

En dan TikTok: het is de trend van nu. Maar je moet er wel van houden, van korte filmpjes houden. Heb jij al een grote fanbase op TikTok?. Mooi, start ook een blog/online magazine en maak het groot via TikTok. Ben jij nieuw op TikTok? dan heb ik hier een handig artikel voor je.

Wij zitten zelf op Facebook en Instagram en houden het hier voorlopig bij.

Succes met het promoten van jouw blog via social media.

 (en niet teveel spammen he!;))

mandy
mandy
me, myself and I.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments