HomeMusicMetejoor brengt tweede, persoonlijke album 'Joris' uit

Metejoor brengt tweede, persoonlijke album ‘Joris’ uit

In 2021 kende de Belgische zanger Metejoor zijn doorbraak met singles als ‘1 op een miljoen’ met Babet en ‘Rendez-Vous’ met Emma Heesters. Het Nederlandse publiek omarmde hem en zijn debuutalbum ‘Metejoor’ werd goed gestreamd, in België is het zelfs een Platina plaat die al bijna twee jaar bovenin de Ultratop Chart staat. Nu is het tijd voor nieuwe muziek in de vorm van zijn persoonlijke album ‘Joris’. Die is vanaf nu overal te beluisteren en komt in Nederland uit via Cloud 9 Music.

Op ‘Joris’ staan al grote hits, zoals ‘Kijk Ons Nou’ met Snelle en ‘Wat Wil Je Van Mij’ met Hannah Mae. De laatstgenoemde behaalde de tweede positie in de Nederlandse Top 40. Hiermee is Metejoor één van de vijf Vlaamse zangers die ooit een Top 10-hit haalde in Nederland. Daarnaast is er ook nieuwe muziek te vinden op het album. Vorige week verscheen al de leading single ‘Eigen Schuld’, een power ballad die diep door de ziel snijdt. Tevens staat er een samenwerking met zijn zus Lisa op de plaat, ‘Schaduw’ genaamd.

Metejoor zegt over het album: “Ik ben ontzettend trots op deze plaat. Ik heb er echt mijn ziel ingestoken, wat resulteert in een heel persoonlijk album met nummers als ‘Eigen Schuld’ en ‘Stapelbed’, dat ik heb geschreven voor mijn overleden vriend. Ik hoop dat de Nederlandse fans het album gaan appreciëren. Ik kan alvast niet wachten om het binnenkort ook live aan hen voor te stellen.”

Op 3 en 4 november komt er een grote droom uit voor Metejoor, dan speelt hij namelijk voor het eerst een soloconcert in de grootste popzaal van België, het Sportpaleis in Antwerpen. Hier kunnen fans de liedjes van ‘Joris’ live met band horen. Tickets zijn via deze link verkrijgbaar. Op 3 februari 2024 is Metejoor samen met Hannah Mae te zien tijdens de Qmusic Top 40 Awards Live in Rotterdam Ahoy. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Metejoor
Metejoors succes begon in 2017 met het nummer ‘Ik hou van jou’: de song werd genomineerd als ‘Beste doorbraak’ voor de Belgische Radio 2’s Zomerhit 2017 en hiermee werd Metejoor support-act voor de Nederlandse tour van Clouseau. Dé grote doorbraak kwam in januari 2021 met ‘1 op een miljoen’, de song werd opgepikt door radiozenders in Vlaanderen én Nederland en kreeg een lang leven in de hitlijsten, wat resulteerde in Metejoor’s eerste nummer 1 hit met Platina-status in de Ultratop. De track is inmiddels méér dan 23 miljoen keer gestreamd – daarmee is het een van de grootste Vlaamse hits van 2021. Conclusie: Na jaren hard werken, bouwen aan een eigen repertoire en met mega-hits op zak, is Metejoor klaar voor de toekomst.

mandy
mandy
me, myself and I.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments