HomeMusicRapper en zanger Willem kondigde deze week een nieuwe solo tour aan...

Rapper en zanger Willem kondigde deze week een nieuwe solo tour aan door Nederland en België.

Rapper en zanger Willem (de Bruin), van The Opposites kondigde zojuist via zijn social media kanalen een nieuwe solo tour aan. De tour trapt af op schrikkeldag, 29 februari 2024 in Paradiso Amsterdam. De laatste show in Nederland vindt wederom plaats in de hoofdstad, op 29 maart in de Melkweg. Vervolgens reist Willem af naar België voor twee laatste shows in Antwerpen en Leuven. Tickets voor de gehele tour gaan vrijdag 27 oktober om 10:00 in de verkoop via de popzalen. Bekijk hier de tour aankondiging.
Willem Live29-02-24 Paradiso, Amsterdam
02-03-24 Annabel, Rotterdam
08-03-24 TivoliVredenburg, Utrecht
09-03-24 Doornroosje, Nijmegen
14-03-24 Paard, Den Haag
15-03-24 Hedon, Zwolle
22-03-24 Effenaar, Eindhoven
28-03-24 De Oosterpoort, Groningen
29-03-24 Melkweg, Amsterdam
04-04-24 Het Depot, Leuven (B)
05-04-24 Trix, Antwerpen (B)

Met de aankondiging van de nieuwe tour geeft Willem ook het signaal af, dat we binnenkort nieuwe muziek van hem kunnen verwachten. Willem zijn eerste solo werk dateert uit 2018. Het album ‘Man In Nood’ kwam in dat najaar uit en sleepte meerdere prestigieuze prijzen in de wacht, waaronder ‘3voor12 Album Van Het Jaar’. Met de indrukwekkende bijbehorende live- shows legde Willem de lat hoger voor nationale collega-artiesten. Willem combineerde zijn live show met een state of the art visueel spektakel en speelde iedere show op water. De ‘Man In Nood’ live show was destijds te zien in een selectie popzalen, Koninklijk Theater CarréHet Rijksmuseum en Lowlands.

Meer over Willem

Willem de Bruin is rapper/muzikant, theatermaker en acteur. In 2004 richt hij samen met Twan van Steenhoven het hiphop-duo The Opposites op. In 2005 breken ze door met de hit Fok Jou, een lied dat licht schijnt op sociale ongelijkheid. Bijna 20 jaar later zijn de lyrics van deze track nog even relevant.

Vijf albums, tientallen hits, meerdere uitverkochte tours, veel headline slots op festivals en diverse prestigieuze prijzen volgen. The Opposites ontwikkelen zich tot een van de meest energieke en toonaangevende live-acts van Nederland en België̈. Hun show wordt door meerdere generaties artiesten gezien als blauwdruk voor het creëren van een meeslepende live-ervaring.

Man in Nood
In 2014 lassen The Opposites een pauze in. Willem verlegt zijn focus naar zijn privé-leven en het maken van zijn solodebuut Man in Nood. Het album komt uit in 2018 en sleept meerdere prijzen in de wacht. Met de indrukwekkende bijbehorende live-show legt Willem opnieuw de lat hoger voor collega-artiesten. De Man in Nood tour verkoopt binnen enkele minuten uit en is te zien in een selectie popzalen, op bijzondere locaties als Koninklijk Theater Carré, Het Rijksmuseum en het festival Lowlands.

The Opposites comeback
‘The Opposites zijn terug!’ schreeuwen de headlines in 2019. Uit het niets kondigt het duo een festivalshow aan op Appelsap. Een week later staan ze als surprise-act op de Sexyland stage op Lowlands. In 2021 ontvangen Willem en Twan de Edison Pop Oeuvre prijs. Het duo is volgens de jury ‘legendarisch door hun vele grote hits en dikke clubtracks. Hun oeuvre staat binnen de Nederlandse popgeschiedenis op bijzondere hoogte.’ Dit welverdiende duwtje in de rug resulteert in een uitverkochte reeks comeback-concerten in de Amsterdamse Gashouder in 2022. Daarnaast mogen ze datzelfde jaar als headliner Lowlands afsluiten. Het is de eerste keer in de geschiedenis van het festival dat een Nederlandstalige hiphop act afsluit.

Spuug van God – Theatershow
In 2022 debuteert Willem als theatermaker met zijn eerste theatershow Spuug van God. De indringende voorstelling vanuit een glazen sculptuur gaat over identiteit, familie en anders zijn in een oer-Hollands dorp. Ondanks de pandemie is de voorstelling op enkele bijzondere buitenlocaties te beleven.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments