HomeMusicRBDjan dropt keiharde nieuwe track ‘Probleem’

RBDjan dropt keiharde nieuwe track ‘Probleem’

RBDjan dropt op 31 mei zijn nieuwe track ‘Probleem’. De oplettende fans hebben ‘Probleem’ al voorbij horen komen tijdens zijn 101Barz Wintersessie afgelopen februari. Zoals je gewend bent van RBDjan komt hij met harde beats en eerlijke lyrics die vaak over zijn eigen leven gaan. Zo ook op ‘Probleem’ en zoals altijd bewijst de THC-rapper ook met deze track dat hij nog steeds in de top van de Nederlandse rapgame thuishoort!

‘Probleem’ is wederom een samenwerking tussen topproducer Fraasie en RBDjan. Eerder dit jaar bracht het duo al de tracks ‘Eng’ en ‘Kwijt’, waar ook D-Double op te horen is, uit. Daarnaast werkte RBDjan ook samen met Piet Junior aan het nummer ‘Antwoord’ en met DIKKE BAAP en Hans Glock voor ‘SNUIFBEZORGD’. ‘Probleem’ is dus zijn 5e release dit jaar, maar er liggen nog veel meer keiharde releases klaar, dus houd RBDjan in de gaten!

Over RBDjan 
Rapper Arbi, beter bekend als RBDjan, wordt gezien als een van de grondleggers van de Nederlandse hiphop. De rapper brak 15 jaar geleden door als lid van rapgroep THC (Tuindorp Hustler Click) met onder andere de nummers ‘Wil Je Weten Hoe Het Voelt’ en ‘Zina’. Met de track ‘Iene Miene Mutte’ bereikte de rapgroep samen met rapper Adje en Roger Davids rond 5 miljoen streams. In 2004 scoorde hij een hit samen met DJ Chuckie genaamd ‘Ballen Tot We Vallen’. Het nummer werd een groot succes en de rapper introduceerde zichzelf voor de eerste keer bij het grote publiek. RBDjan bracht zijn eerste single ‘De Troon’ uit in 2011, gevolgd van zijn eerste soloalbum ‘De Onderbaas’. Later volgde zijn tweede single ‘Hier Ben Ik Dan’ waarvoor hij samenwerkte met multi-platinum verkopende artiest Mr. Probz. Zijn album ‘King’ raakte al in de eerste week de hitlijsten. Hiervoor werkte hij samen met grote artiesten als Josylvio, Lijpe, Diggy Dex en Adje. Vorig jaar bracht hij in november het album Kleine Jongens Worden Groot’ uit, wat over zijn persoonlijke groei, het leven op straat en de ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt om de persoon te zijn die hij nu is gaat. Voor Kleine Jongens Worden Groot werkte RBDJAN samen met artiesten als Kempi, Cor, Crooks, Sevn, Latifah en Rocks. Na ruim een jaar tijd brengt RBDjan weer nieuwe muziek uit en laat hij zien dat hij nog steeds een van de grootste raptalenten is die Nederland rijk is.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments