HomeLifeWat is een artiest nou eigenlijk precies?

Wat is een artiest nou eigenlijk precies?

Een artiest is een breed fenomeen. Wat is een artiest nou eigenlijk precies? Een artiest is niet alleen een zanger of zangeres (sommige mensen kunnen helemaal niet zingen) of dus iemand die goed kan zingen of goed liedjes kan schrijven. Een artiest is ook niet alleen iemand die goed kan acteren, nee een artiest is veel meer dan dat. Een artiest/het artiestenleven is eigenlijk heel breed. Het is iemand die zijn creatieve talenten gebruikt om kunst te maken. En dan komen we eigenlijk uit bij de vraag: Wat is kunst? Kunst is een ander breed fenomeen. Art is a way of life, a way to express yourself, a way to say who you are without having to speak. Art is de expressie van emoties en gevoelens. Of dat nou gevoelens in muziek zijn of gevoelens in een dans, of dat je je gevoelens uit op papier of op een schilderij. Wat dacht je van spoken word artiesten? Wat dacht je van comedy? Comedy is zo underrated als art. Het is allemaal kunst. Zijn mensen die concepten en ideeën creëren en tekstschrijvers/journalisten dan ook kunstenaars? Ik zie dat meer als hele creatieve mensen dan echte kunstenaars, maar daar kunnen de meningen uiteraard over verschillen. Ik ben benieuwd naar jullie meningen over wat een artiest/kunstenaar nou eigenlijk precies is. Wat is het verschil tussen een artiest en kunstenaar of is dat eigenlijk gewoon hetzelfde?!

Wil jij starten als artiest of creatieveling? Is de creatieve branche helemaal jouw ding? Zorg voor een goede website en laat jouw kunnen zien.Wie weet ben je binnenkort aan de slag als graphic designer, comedian, tekstschrijver, actrice, DJ of rapper of misschien wel als theatermaker. You never know.

 

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments