HomeMusicSef neemt Apple Music Home Sessions op in Spatial Audio

Sef neemt Apple Music Home Sessions op in Spatial Audio

Apple Music Home Sessions is al een aantal jaar een groot succes in diverse landen en na de eerste Nederlandse editie met zangeres Naaz afgelopen april maakt Apple Music vandaag bekend wie de tweede Nederlandse Home Sessions voor zijn rekening neemt. Yousef Gnaoui, beter bekend onder zijn artiestennaam Sef heeft twee nummers van zijn laatste album ‘Ik Zou Voor Veel Kunnen Sterven Maar Niet Voor Een Vlag’ opgenomen, samen met live muzikanten.

Voor deze speciale live registratie, die exclusief via Apple Music te beluisteren is, heeft Sef samen met een klein ensemble de nummers ‘Glas In Lood’ en ‘Als Een Boom Valt’ bewerkt. Deze unieke uitvoeringen zijn vanaf nu in Spatial Audio te beluisteren via de app.

Sef zegt het volgende over het opnemen van zijn Apple Music Home Sessions: “Als een liedje al uit is en je speelt het al een tijdje live, leer je het beter kennen. Normaal gesproken krijg je alleen niet de kans om met die nieuwe inzichten je muziek een ander leven in te blazen. Ik vond het heel vet om dat nu wel te kunnen doen, en de atmos ervaring is een hele mooie toevoeging. De nummers gaan echt om je heen zitten in allemaal dimensies die er eerst niet waren.”

Het idee voor de Home Sessions ontstond tijdens de lockdown in 2020 en was bedoeld om artiesten uit te dagen om vanuit huis op te treden en hun eigen kenmerkende nummers opnieuw uit te vinden, plus doordachte covers op te nemen. Geen sjieke studio’s, vaak geen bandleden: gewoon puur talent en briljante liedjes. Artiesten van over de hele wereld hebben al een Home Sessions opgenomen, zo zijn onder andere Rita Ora, Moby, Liam Gallagher en Ellie Goulding terug te vinden in de Apple Music Home Sessions catalogus. Sinds april 2023 is er ook een Nederlandse variant te vinden in de app. Naaz had de eer om de eerste Home Sessions op te nemen en wist iedereen te ontroeren met  een akoestische versie van haar eigen nummer ‘Azadi’ en een unieke vertolking van ‘L’enfer’, het nummer van Stromae. De zangeres draagt het stokje over aan Sef, die de tweede Nederlandse Apple Music Home Sessions op zijn naam schrijft.

Ontdek HIER de volledige verzameling Apple Music Home Sessions.

 

mandy
mandy
me, myself and I.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments