HomeMusicSky Feliz onthult haar indrukwekkende EP “Patience”

Sky Feliz onthult haar indrukwekkende EP “Patience”

R&B-multitalent Sky Feliz brengt op 13 oktober 2023 haar langverwachte debuut EP Patience uit. De EP bevat de drie indrukwekkende singles die de Britse/Surinaamse/Nederlandse zangeres de afgelopen maanden heeft uitgebracht, waaronder ook de verbluffende titeltrack die in april bij 3voor12 in première ging.

Patience telt zeven nummers die de uiterste grenzen van R&B, soul, hip-hop en (deep) house op een rauwe en speelse wijze verkennen, maar ook toegankelijk en uitnodigend voor de dag komen. De nummers belichamen een afrekening met de obstakels die Sky voorheen belemmerden: for every mood a tune, patience has been served.  “Deze EP biedt de luisteraar iets voor elke stemming,” vult Sky aan. “Van easy listening, warme ballads tot het ‘bad bitch’ nummer, je krijgt vrolijke housebeats… alles waar ik van hou hoor je in een bepaalde vorm terug.”

Patience tilt Sky als performer en songwriter naar een hoger niveau: haar liedjes verkennen de ongeschreven regels van intimiteit, machtsverhoudingen, liefde en seks. Sleutelnummer “Linger On” gaat over het terugveroveren van je eigen kracht. Sky over het nummer: “Ik vind het een sexy, sterk nummer, en de hook tells you what it is. Het is niet het nummer met de meeste ondertonen, maar wel catchy to the core.”

Als kind van verschillende culturen omarmt Sky Feliz vanzelfsprekend een breed scala aan stijlen en disciplines. Haar liedjes vangen een bijzonder spanningsveld van emoties, zoals melancholie, cheekiness, verleiding, confrontatie, en zelfacceptatie. Bekende thema’s geeft ze een frisse, gedurfde invalshoek: “Ik vind het leuk om mensen tot op zekere hoogte ongemakkelijk te laten voelen en om ze tegelijkertijd naar binnen te lokken met warme zang.”

De Patience EP is het meest recente wapenfeit in een productief jaar voor Sky Feliz. Sky’s muziek genoot van airplay op de radio, waaronder Andrew Makkinga’s populaire NPO Radio 2 show Soul & Jazz. De singles haalden verschillende belangrijke playlists, waaronder R&B MagicNew Music Friday en EQUAL.

Onlangs is Sky Feliz genomineerd binnen twee categorieën voor de Haagse Popprijs: Beste Videoclip (“Patience”) en de Music Support Award. Op donderdag 12 oktober presenteert Sky Feliz Patience met een optreden in Paard: kaarten kun je hier kopen.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments