HomeMusicZelfreflectie en persoonlijke groei staan centraal op Quessswho’s nieuwste EP ‘Me...

Zelfreflectie en persoonlijke groei staan centraal op Quessswho’s nieuwste EP ‘Me Time’

Op vrijdag 13 oktober (gisteren dus) brengt zangeres Quessswho haar nieuwe EP ‘Me Time’ uit. Net als haar vorige EP ‘LITNEY’ is ook ‘Me Time’ een heerlijke Nederlandse R&B plaat met old skool vibes. Op de EP staan naast de al eerder uitgebrachte tracks ‘Perfect’, ‘Zoveelste Keer’, ‘Fantasie’ en ‘Verliefd’ drie gloednieuwe tracks. Al deze nummers bracht Quessswho vorige week al live ten gehore tijdens haar eerste eigen uitverkochte show in de Melkweg. Op het podium liet Quessswho de aanwezige weten wat we van haar kunnen verwachten de aankomende periode. Het aankomend jaar staat voor de zangeres in het teken van meer optredens op festivals en poppodia en het uitbrengen van nog meer nieuwe muziek!

De EP is een ode aan jezelf en gaat over zelfreflectie en persoonlijke groei. Quessswho: “Ik heb heel lang nagedacht over de naam van mijn EP. Bij mijn vorige 2 EP’s wist ik het gelijk dus dit was een andere ervaring. Ik wilde wel weer iets Engels maar het moest niet te corny worden. Uiteindelijk bedacht ik me waar ik de afgelopen maanden veel mee bezig was en dat was; mezelf. Op de EP staan liedjes over verliefdheid, heartbreak maar er staat ook een brief in naar mijn moeder genaamd ‘Waarom’, allemaal liedjes die ik heb gemaakt om met mijn emoties om te gaan en verder te kunnen. Ik ben veel bezig geweest met lezen over mijn trauma’s, over religie maar ook over holistisch eten zodat ik van binnen en buiten beter word. ‘Me-Time’ klonk uiteindelijk heel logisch door de afgelopen maanden maar ook omdat ik op social media zie dat veel mensen bezig zijn met hun healing, de naam klopte ineens! De cover is dan ook een selfie met mijn eigen handschrift en dat vond ik tof staan bij het concept. Ook vind ik het hard om de persoonlijke foto’s door te zetten net als bij ‘Litney’. De cover is een grote polaroid omdat al mijn singles ook polaroids waren. Ik hoop dat jullie deze winter gaan genieten van dit project!”

‘Me Time’ is de tweede EP die Quessswho uitbrengt op het label 220 Records – onderdeel van Cruise Control Studios. Voor deze plaat heeft ze wederom gewerkt met haar favoriete producers Easthunt en Garrincha, die ook de producties voor ‘LITNEY’ hebben gemaakt. Daarnaast is ook de muziek van Shyne, die eerder dit jaar in de studio zat met Tayc en LAX, terug te horen op de plaat.

Over Quessswho
In de VS zijn er bergen R&B-artiesten te bedenken die mainstream succes hebben, maar ook artistiek gezien interessant zijn. SZA, Jhene Aiko, Summer Walker, Bryson Tiller, H.E.R., ga zo maar door. In Nederland had je die niet echt, tot nu! Marques Durham, beter bekend onder haar artiestennaam Quessswho, werd geboren in Amsterdam, is een van de weinige Nederlandstalige R&B-zangeressen en de dochter van de welbekende van Gogh-dief Octave Durham.

Op haar zevende was ze voor het eerst te horen op het refrein van de track ‘Ome Def’ van rapper Def Rhymz. In 2015 ging ze een samenwerking aan met Jonna Fraser en samen maakte ze het liedje ‘Vergeten’, waarna het balletje begon te rollen. Nadat ze samen met rapper Hef het liedje ‘Droom’ maakte en hij haar aanspoorde om als vrouwelijke artiest de game over te nemen, besloot Quessswho serieus werk te maken van haar muzikale carrière. In 2017 kwam ze terecht bij Top Notch. Na het uitbrengen van meerdere singles, kwam haar eerste grote project genaamd ‘11’ uit in 2018.

De zangeres pakte in 2022 de draad weer op nadat ze vanaf 2018 kampte met een depressie. Afgelopen jaar maakte ze naar eigen zeggen haar comeback. Zo bracht ze haar langverwachte EP ‘LITNEY’ uit en trad ze onder andere op op festivals als Woo Haa en sloot ze 2022 op een positieve manier af. Dit jaar heeft ze zeker niet stilgezeten. Met real R&B singles als ‘Perfect’, ‘Zoveelste Keer’ en ‘Fantasie’ en ‘Verliefd’ is ze ready voor de release van haar nieuwe EP ‘Me Time’ die ze vierde met een uitverkochte show in de Melkweg, Amsterdam!

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments