HomeMusicSor bemachtigt gouden baton en wint 6e seizoen Maestro.

Sor bemachtigt gouden baton en wint 6e seizoen Maestro.

Zeven weken lang heeft multitalent Sor zich keer op keer bewezen en vanavond was het zover. Tijdens de bloedstollende finale zagen we sor met overtuiging zijn weg naar de winst dirigeren. Zijn laatste twee klassieke stukken, waaronder de iconische 5e symfonie van Beethoven, werden uiteindelijk beloond met maar liefst 72 procent van de publieksstemmen. De afgelopen 7 weken ging hij de uitdaging aan om zich te ontwikkelen tot een waardig Maestro-dirigent. Week na week imponeerde sor het publiek en de jury als beginnend dirigent van een klassiek orkest. Van de theme song van Game of Thrones tot Bach, elk stuk pakte hij met beide handen aan, met tienen en staande ovaties als resultaat.

sor was misschien wel de grootste verrassing van dit zesde seizoen van het succesvolle AvroTros-programma. Gezien het genre waarin hij zelf muziek maakt, hiphop, deed zijn voorliefde voor klassieke muziek mensen wellicht verbazen. Toch zijn Beethoven, Mozart en Tsjaikovski componisten waar sor veel inspiratie uithaalt en dagelijks beluisterd.

“Ik heb geleerd dat de dirigent niet de baas is. Hij heeft de leiding, dat is een groot verschil. Je zégt niet wat er moet gebeuren, je laat zien wat er moet gebeuren.”
– sor

Dat muziek sinds jaar en dag door sor’s bloed stroomt is een gegeven. De veelzijdige artiest groeide op met veel muziek, waaronder klassiek, en leerde al op jonge leeftijd piano spelen. Toen sor 4 jaar geleden plotseling doof werd, werd het belang van muziek maken belangrijker dan ooit. Zijn EP Phonak was zijn ijzersterke debuut, waarop hij het bijzondere verhaal deelt over het verliezen van zijn gehoor. Op Professor, zijn tweede EP laat hij wederom zien hoe veelzijdig hij is door het produceren van zijn eigen tracks en het werken met verschillende synthesizers. 

De overtuigende winst van het zesde seizoen van Maestro is pas het begin van een muzikaal jaar voor sor. Hij is zoals altijd druk bezig met creëren en dus komen er dit jaar grote dingen aan, zowel op muzikaal als artistiek vlak.

Bron: Noah’s Ark

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments