HomeMusicSticks met documentaire: "Het Mooiste Komt Nu' Leeshiermeer.

Sticks met documentaire: “Het Mooiste Komt Nu’ Leeshiermeer.

Schrijver en rapper Sticks is in de afgelopen twintig jaar uitgegroeid tot één van de meest succesvolle en inspirerende artiesten van Nederland. Niet alleen als soloartiest, ook in groepsverband – denk aan Opgezwolle en de Fakkelbrigade – maakte hij invloedrijke projecten, wat meer dan 13 albums heeft opgeleverd. De documentaire “Het Mooiste Komt Nu” geeft je een inkijkje in het leven van de altijd creërende artiest. Het creëren van muziek, kunst en de mindset die hierbij komt kijken. Twee jaar lang volgde documentairemaker Matthijs van Camerijk hem in een periode waarin Sticks, met vier nieuwe projecten, je wederom omver blaast met zijn imponerende creatieve talent.

Twee jaar was Matthijs aanwezig om me te filmen. Hij pakte alles mee. Studiosessies, backstage bij liveshows, noem maar op. Zo krijg je een inkijk in hoe en waarom ik doe wat ik doe. 
– Sticks

Dat zijn creaties verder gaan dan muziek werd zichtbaar toen Sticks in het najaar van 2019 ‘Onrust’ – een audiovisuele expositie opent in museum de Fundatie in Zwolle. ‘Onrust’ is Sticks’ antwoord op de vluchtige wereldwijde muziekconsumptie, hij wil de luisteraar uitdagen muziek te benaderen als een schilderij – kunst waar je de tijd voor moet vrijmaken om het aandachtig tot je te nemen. Deze expositie opent de weg naar meer vernieuwende creaties, maar dan maakt corona haar intrede. De onmacht die hier bij komt kijken, brengt Sticks niet van zijn stuk en hij duikt de studio in. Hier werkt hij aan muziek voor zijn nieuwe album STICKmatic, samen met onder anders Winne, Hef en S10.Na de release van STICKmatic, doet hij er nog een schepje bovenop en overdondert met nog een album: Het Mooiste Komt Nu. Een plaat waarop hij zich openstelt over zijn trauma’s, pijn en angsten van de afgelopen jaren. Dit album heeft nog maar net het levenslicht gezien wanneer Sticks samen met Typhoon en Kubus aan de slag gaat om een tweede expositie te realiseren. Het resultaat, met als naam ‘Onder water’, is wederom te bezichtigen in Museum de Fundatie. 

Net zo kwetsbaar en eerlijk als het album Het Mooiste Komt Nu, is ook de gelijknamige documentaire. Het resultaat is een film die het groeiproces van Sticks als mens vastlegt en weergeeft hoe hij nieuwe manieren vindt om zich te uiten. En dat is hem gelukt.Sticks – Het Mooiste Komt Nu is vanaf vandaag te zien op het YouTube-kanaal van 101Barz. 
Bron: Top Notch
mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments