HomeWritingStartende journalist. En nu?

Startende journalist. En nu?

Startende journalist. En nu? Hoe verder? Jouw carrière als journalist staat nog in de kinderschoenen en je bent dan ook een startende journalist. Hoe ga jij nou die klussen binnen halen? De journalistieke branche is wel lastig tegenwoordig. Lastig, maar niet onmogelijk. Er zijn ontzettend veel journalisten dus je moet wel opvallen en jezelf onderscheiden van de rest.

Zorg er in ieder geval voor dat jij een website hebt, want alleen een opleiding is nogal achterhaald en stelt tegenwoordig niet meer zoveel voor. Zoals wij al zeiden: talent is talent en dat hoort te worden erkend. Welcome to almost 2022!

Je moet opvallen en jezelf onderscheiden van de rest. Zorg dat je een website hebt waarop werkgevers en bedrijven jouw schrijf skills en ideeën kunnen zien. Onderscheid je van andere journalisten door je eigen draai er aan te geven. Begin een eigen blog/website met BlueHost, een goedkope hosting provider met een 1-click WordPress installatie voor als je niet zo technisch bent aangelegd.

Naast een website is het een goed idee om veel te netwerken. Zorg dat je een killer profiel hebt op LinkedIn en dat je aanwezig bent op social media. Facebook, Instagram en Twitter. Laat jouw visie en werk zien. Werk hard aan jouw portfolio en laat de wereld zien wie jij bent en wat jij kan. Hier hoort uiteraard een stukje self-believe bij. Believe in yourself!

Daarnaast kan je uiteraard naar evenementen gaan (al is dat nu even lastig). Je kan ook open sollicitaties sturen naar bedrijven. Wacht niet af, maar ga ervoor!

Hopelijk heb je wat aan dit artikel als startende journalist en onthoudt: de aanhouder wint!

Succes!

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments