HomeMusicThomas Azier werkt samen met fotograaf Jesper Boot voor nieuwe video

Thomas Azier werkt samen met fotograaf Jesper Boot voor nieuwe video

In afwachting van zijn nieuwe album The Inventory Of Our Desire (10 februari ‘23) bracht Thomas Azier vrijdag nieuwe single What Does It Mean To Be Free uit. Voor de single ging Thomas een interessante nieuwe samenwerking aan met Nederlands fotograaf en kunstenaar Jesper Boot en jazz-saxofonist Maarten Hogenhuis.

Video: What Does It Mean To Be Free

Voor deze videoclip wilde Thomas graag voor het eerst samenwerken met Jesper Boot en zegt hierover: ‘’De video is tot stand gekomen door gesprekken met de Nederlandse fotograaf en kunstenaar Jesper Boot. Ik was erg onder de indruk van zijn werk Power, en ik vroeg hem om twee video’s voor mijn muziek te maken. Hij koos voor de poëtische en tragische beelden van achtervolgingen in Amerika. De rauwe beelden contrasteren met de tederheid van de muziek.’’

Zijn recentelijk uitgebrachte singles Faces en Pelechian lieten al een soepele speelsheid horen en als het ware een viering van de vluchtige, onbeduidende momenten in het leven. Voor Azier voelde het als een logisch vervolg om als laatste voorloper op het album vandaag What Does It Mean To Be Free uit te brengen. Jazz-saxofonist en componist Maarten Hogenhuis accentueert de pianolijn met een emotionele performance die de delicate zang van Azier aanvult. Dit artistieke duo vormt samen met experimenteel gitarist Obi Blanche en jazz drummer Simon Segers het kloppend hart van het nieuwe album. In de thema’s en tederheid van het aanstaande album komt zowel het experimentele als lichte karakter van Thomas Azier goed naar voren.

”Ik was op zoek naar een ruimtelijk arrangement dat dit nummer zou kunnen hosten. Het was een zoektocht naar helende muziek van een zachtere soort die niet in 3 minuten kan worden gecomprimeerd. Door de muzikanten in de studio de vrijheid te geven, ontstond er een live take die ik van tevoren niet had kunnen plannen.”, aldus Thomas Azier.

Nieuw album

‘The Inventory Of Our Desire’ is in quarantaine geschreven en vervolgens in hechte band met muzikanten als jazz-saxofonist Maarten Hogenhuis, gitarist Obi Blanche en jazzdrummer Simon Segers opgenomen tijdens spontane studiosessies. “Muziek die in de post-COVID realiteit tot stand komt, kan niet anders dan het gewicht van die voorgaande transformerende jaren dragen”, aldus Azier, wiens songwriting en eigenzinnige stem weliswaar de bepalende kenmerken van het album vormen, maar waarvan de muzikale identiteit er eentje is van een live band die in real time speelt en experimenteert. Met een muzikaal bereik dat elektronica, jazz, neoklassiek, gitaarballades en zelfs een slaapliedje voor zijn pasgeboren zoon omvat, wil Azier graag uitdrukking geven aan onze onuitgesproken behoefte aan menselijke interacties.

Over Thomas Azier

Thomas Azier (1987) is een Nederlandse componist, producer, zanger en performer, geboren in Leiderdorp en deels opgegroeid in Friesland. Na het wonen en werken in diverse Europese steden is hij na meer dan 10 jaar neergestreken in Parijs. Vanuit deze stad bouwt Thomas zijn project uit binnen Europa. Op elke plaats waar het leven hem brengt, absorbeert hij invloeden uit zijn directe omgeving, om deze vervolgens vanuit zijn eigen visie te kanaliseren in een steeds specifieker, unieker en persoonlijker wordend muzikaal palet. Eerdere albums als ‘Hylas’ en ‘Rouge’ lieten invloeden horen van onder meer Berlijn en Parijs. Zijn laatste werken ‘Love Disorderly’ en ‘A Collection Of Broken Ideas golden als een indicatie van de uiteindelijke grootte van dat kunstwerk. Live speelde Thomas meer dan 500 concerten op o.a. festivals als Lowlands, Best Kept Secret, Eurockéennes & Montreal Jazz. De Europese tournee tijdens afgelopen najaar gold als het startschot van een serie singles in aanloop naar een nieuw album. 

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments