HomeMusicTop Notch: talenten gaan en gaan. Hoe verder?

Top Notch: talenten gaan en gaan. Hoe verder?

De grote vraag:is een platenlabel eigenlijk nog wel nodig? Is het anno bijna 2022 niet overbodig?

Top Notch, het bekendste platenlabel waar iedere artiest bij wil verliest artiest na artiest. Hoe zit dit? en wat is de toekomst van Top Notch? Platenlabel Top Notch, dat geldt als een van de machtige spelers in de Nederlandse muziekindustrie, heeft een roerig jaar achter de rug.

De laatste artiest die het label verlaat is Yade Lauren. Ze gaat “Fully Independent”. Met de aankondiging laat ze ook gelijk weten dat haar eerste single In de Nacht op 22 oktober uitkomt.

Rapper Lil Kleine liet laatst ook al weten op de gram afscheid te nemen van het bedrijf. De 26-jarige rapper bouwde zijn succescarrière op met en bij Top Notch. Jorik Scholten, zoals Lil Kleine heet, bepleit dat het “tijd voor een nieuwe stap op weg naar volwassenheid”.Hij wordt nu eigenaar van zijn muziek en kan naar eigen zeggen “zelf beslissen welke muzikale route hij neemt”. Scholten, die doorbrak met de hit Drank & Drugs, heeft in de nieuwe situatie “de volledige regie over creativiteit, releases, samenwerking en verdere uitingen”. Wij zijn benieuwd waar hij nog mee komt nu hij independent is.

Dan: Ronnie Flex?

Eerder dit jaar werd bekend dat Ronnie Flex de jarenlange samenwerking met Top Notch had opgezegd. De nu 29-jarige rapper hield een nachtelijke tirade op Twitter, die hij later verwijderde. Uiteindelijk verklaarde zijn management dat Ronnie in 2012, op 19-jarige leeftijd, een contract heeft getekend met Top Notch. Hij was in de waan dat het een goed contract was, maar dat bleek niet het geval te zijn. Hij was naar eigen zeggen gekwetst en behoorlijk boos. Sindsdien doet de rapper alles in eigen beheer. Zijn management sprak van “een emotioneel besluit” voor Ronnie Flex.

en dan: Bilal Wahib?

Top Notch kwam in maart onder vuur te liggen toen het bedrijf acteur en rapper Bilal Wahib liet vallen. De 22-jarige artiest werd aangehouden op verdenking van het vervaardigen en verspreiden van kinderporno, nadat hij een minderjarige jongen op Instagram had gevraagd zijn geslachtsdeel te laten zien. Direct na het incident verbrak Top Notch de samenwerking.

Het platenlabel kreeg toen veel kritiek voor de snelle actie. Recent werden de banden tussen Top Notch en Wahib weer enigszins aangehaald. Het platenlabel heeft inhoudelijk geen commentaar gegeven op alle kritiek.

Is Kees de Koning dan toch niet zo,n fijne baas? Wat speelt er zich allemaal af bij dit platenlabel? Wij zijn erg benieuwd. Lees hier meer over zijn vermogen.

Maar wij denken dat het wel goedkomt. Er zijn genoeg talenten die wel graag getekend willen worden bij dit label en hun carrière hier zouden willen beginnen.

Waarschijnlijk focussen ze zich op opkomend talent.

Bron: welingelichtekringen & Puna.nl, Beeld: Pexels

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments