HomeMusicTyphoon trapt 20-jarig jubileum af met 'Twintig (I)'

Typhoon trapt 20-jarig jubileum af met ‘Twintig (I)’

Glenn de Randamie, beter bekend als Typhoon, viert dit jaar zijn 20-jarige bestaan als artiest. Hij staat erom bekend zijn ziel en zaligheid bloot te leggen in zijn poëtische teksten en is al jaren een live sensatie. Zo speelde hij in de afgelopen 20 jaar meer dan 500 shows. Dit jaar kunnen zijn fans veel nieuwe muziek verwachten en staat hij live in Paradiso (12 en 13 april) en Carré (4 en 5 oktober), waar hij zijn jubileumjaar op een bijzondere manier zal afsluiten. Vandaag geeft hij het startsein met Twintig (I), een maxisingle met vijf tracks. Op de release is onder andere het bombastische ‘Ala Day’ te horen en staan featurings met Freez en Ray Fuego. Gisteravond gaf hij de primeur van ‘Ala Day’ bij BEAU en maandag verschijnt de videoclip, geschoten in LA door regisseur en jeugdvriend Shay Latukolan, waarmee hij eerder dit jaar al genomineerd was voor een Edison.

Ter ere van mijn jubileum ben ik de studio ingedoken. Na 3 levenswerken waar ik 6 à 7 jaar voor nodig had, heb ik nu gekozen om elke keer het moment te pakken. Spontaan, eerlijk en playful. Dit zijn tracks die ik nu wil delen.

– Typhoon

Luister ‘Twintig (I)’ hier

Typhoon

Typhoon begon zijn carrière al op vijftienjarige jarige leeftijd als onderdeel van een Zwolse hiphopformatie, waar onder andere Opgezwolle en zijn broer Blaxtar onderdeel van waren. De rapper, al jaren een live sensatie, kenmerkt zich door zijn veelzijdigheid; resulterend in samenwerkingen met o.a. Rico & Sticks, Thomas Acda, Maan, Bløf en Liesbeth List. Zijn debuutalbum Tussen Licht en Lucht wordt gezien als een sleutelplaat in de Nederlandse hiphopgeschiedenis. Zijn succesalbum Lobi Da Basi heeft een platina status en was de best verkochte LP van 2014 en 2015. Na drie albums, drie Edisons en optredens op Lowlands, Pinkpop en North Sea Jazz viert hij het succes van zijn twintig jaar artiestschap.

mandy
mandy
me, myself and I.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments