HomeWritingWaarom duurt SEO toch zo lang?

Waarom duurt SEO toch zo lang?

Waarom duurt SEO toch zolang? Waarom duurt het zolang voordat je jouw blogs in Google terugziet? Of waarom duurt het zolang voordat je op pagina 1 verschijnt met jouw blog?

Als nieuwe blogger wil je niets liever dan dat jouw content scoort in Google en gelezen wordt door duizenden mensen. Duizenden mensen? Het liefst tienduizenden mensen. Het liefst 10.000 unieke bezoekers per dag. Maar dat is een hoop en dat bereik je niet zo 1/2/3. Dit kost jaren de tijd en hier moet je heel veel voor schrijven en misschien ook wel wat voor investeren.

Tenzij je een hobby blogger bent en het leuk vindt om alleen te bloggen voor familie en vrienden. Maar veel bloggers hebben toch wel de hoop dat ze uiteindelijk wat geld verdienen met hun blog of zelfs kunnen leven van hun blog. Dat is toch een droom voor velen. De wereld rondreizen en geld online verdienen: de trend voor 2022 en de toekomst. Lees hier meer daarover.

Bij de meeste marketingkanalen, denk dan aan Instagram en Facebook kun je in slechts 1 tot 2 maanden al resultaat behalen, waarop je vervolgens je strategie aanpast. Methoden die niet werken zet je stop of je test een andere strategie om wel resultaat te behalen.

Maar met Google werkt het anders. Het kost Google tijd om je website te crawlen, de optimalisaties te verwerken en jou als autoriteit te beschouwen ten opzichte van je concurrenten. Google moet de wijzigingen die gedaan worden oppakken en verwerken, de kwaliteit van jouw content en website vergelijken met die van je concurrenten en vervolgens de zoekresultaten opnieuw rangschikken.

Binnen de SEO wereld zal je veel verschillende en uiteenlopende inschattingen krijgen voor hoe lang het duurt om SEO resultaat te behalen. Vaak is er pas resultaat binnen 6 tot 12 maanden. 6 tot 12 maanden? Zo lang? Ja zo lang. Wij zijn momenteel bezig met een nieuwe (Engels) inspirerend blog: Hustlersgang.com, maar de content rankt nog steeds niet in Google en we zijn inmiddels 4 maanden verder (sinds augustus zijn we met de SEO bezig), Zo zie je maar: patience is key!

De kans is aannemelijk dat je top concurrenten ook, al een lange tijd, met SEO bezig zijn. Het is dus niet gemakkelijk om snel van je concurrenten te winnen. Kijk daarom goed naar je concurrenten en onder andere de kwaliteit van hun content. Kun je iets ontdekken waar zij steken laten vallen? Speel daar dan op in.

SEO: een lange termijn strategie. Maar scoor je eenmaal in Google. Sta je eenmaal op plek 1,2 of 3? Dan blijf je daar meestal ook wel staan. Blijf wel werken aan je content, blijf het up-daten en plaats elke maand toch wel 1 a 2 blogs. Google houdt van consistency.

Waarom duurt het nou zolang? Nou je bent niet de enige blogger/nieuwe blogger.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments