HomeBeautyWaarom investeren in droogshampoo?

Waarom investeren in droogshampoo?

Beauties en artiesten: droogshampoo. Een aanrader!Tips en meer voor de beauty liefhebbers op Life of an Artist.

“Droogshampoo”; het klinkt misschien gek maar het bestaat wel degelijk. En vooral; het biedt in tal van uiteenlopende situaties heel wat uitwegen en pluspunten. De moeite waard dus om toch maar even de mogelijkheden van een flesje droogshampoo onder de loep te nemen. Hoewel je al heel wat informatie terug kunt vinden op de desbetreffende webpagina van de “Perfecte Spiegel”, willen we het voor jou allemaal zo eenvoudig en comfortabel mogelijk maken. Lees dus gerust verder en laat je rondleiden in de wondere wereld van de droogshampoo’s.:

Waarom investeren in droogshampoo zo slecht nog niet is:

Je hebt er wellicht wel al eens van gehoord of misschien nog helemaal niet. Toch is het ontstaan van droogshampoo niet iets wat recentelijk pas tot uitvoering is gekomen, maar bestaat het toch al enkele jaren. Het werd ontwikkeld om je haardos nieuw leven in te blazen op momenten en in situaties dat het niet meteen mogelijk was om – om wat voor reden dan ook – je haren met water en vloeibare shampoo te wassen.

Droogshampoo wordt – zoals de naam reeds doet vermoeden – beschouwd als een uiterst gebalanceerde shampoo maar dan in poedervorm waardoor deze 100% droog aanvoelt en bijgevolg op droog haar kan worden gebruikt. Ideaal dus om je haardos tussen 2 wasbeurten door, alsnog te laten glanzen en schitteren. Best wel handig indien je in een situatie terechtkomt waarin het niet meteen mogelijk is om je haren even grondig te wassen. Denk bijvoorbeeld maar aan een intense sportsessie, een zware en vermoeiende werkdag of gewoon tijdens de warme zomermaanden waarbij je je haren liever niet dagelijks onderwerpt aan de samenstellingen van shampoo’s.

Bovendien helpt het gebruik van droogshampoo eveneens bij het verwijderen van overtollige talg – en bijgevolg schilfertjes – op de hoofdhuid en kan het een uitstekend hulpmiddel betekenen bij de uitvoering van bepaalde opsteekkapsels. Kortom, voldoende redenen om de investering ervan op zijn minst in overweging te nemen.

Het type droogshampoo in functie van de gebruikswijze

Ben je overtuigd en heb je besloten om op zoek te gaan naar een duurzame en kwalitatieve droogshampoo, dan komt het er in eerste instantie vooral op aan om op de hoogte te zijn van de verschillende types. Zo kunnen we – weliswaar op basis van de manier van aanbrengen – een onderscheid maken tussen 3 belangrijke types droogshampoo gaande van de poedervorm tot de crème-achtige substantie en de sprayvorm. Uiteraard biedt elk exemplaar voor- én nadelen en wordt een keuze uiteindelijk gemaakt op basis van persoonlijke overwegingen.

Zo kun je de droogshampoo in poedervorm misschien nog het best vergelijken met het zogenaamde talkpoeder. Dergelijk type droogshampoo is voornamelijk bedoeld om ter hoogte van de haarwortels aan te brengen waardoor niet alleen de overtollige talg – aanwezig op de hoofdhuid – wordt aangepakt maar tevens ook de aanwezigheid/ vorming van schilfertjes.

Ben je op zoek naar een droogshampoo die je over de volledige lengte van je haardos kunt aanbrengen, dan geef je maar beter de voorkeur aan een droogshampoo in crème-achtige vorm. Even goed verdelen en masseren en klaar is Kees!

Echter, tonen heel wat enquêtes en studies aan dat de meeste gebruikers standaard lijken te opteren voor de droogshampoo in sprayvorm. Dergelijk type droogshampoo kent nu eenmaal een bijzonder makkelijke manier van aanbrengen en bijgevolg een snel gebruiksgemak wat alleen maar bijdraagt aan het uiteindelijke gebruikscomfort. Bovendien wordt een droogshampoo in sprayvorm alvast beter én gelijkmatiger over het haar verdeeld in tegenstelling tot bijvoorbeeld de variant in poedervorm.

Zodra je bepaald hebt welke manier van aanbrengen jij het lekkerste vindt, is het eveneens aangewezen om rekening te houden met het haartype. Zo zullen sommige droogshampoo’s meer geschikt zijn voor gebruik op fijn dun haar terwijl andere dan weer bedoeld zijn voor droog en/ of beschadigd haar of dik krullend haar.

Beeld: Pexels

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments