HomeBeautyHoe word ik een make-up artiest?

Hoe word ik een make-up artiest?

Je houd ervan om bezig te zijn met make-up en jezelf en/of anderen op te maken. Je hebt een enorme collectie aan beauty producten en bent altijd in de weer met make-up. Is make-up artiest misschien iets voor jou?

Laten we duidelijk zijn: om make-up artiest te worden, moet je flink wat moeite doen. Je moet een studie volgen en veel verstand hebben van make-up en schmink, maar je moet ook een beetje geluk hebben en misschien net de juiste mensen tegenkomen. Talent is talent, maar je hebt wel een basis kennis nodig van make-up en daarnaast moet je veel oefenen.

Maar dat is natuurlijk niet genoeg. Naast basiskennis, moet je ook constant op de hoogte blijven van de nieuwste trends en technieken door bladen te lezen, zowel offline als online. Je kan een opleiding volgen, maar je kan ook stage lopen en dus meelopen met een expert. Je kan het uiteraard ook beiden doen. Zowel een opleiding volgen als stage lopen en dus al je kansen benutten.

De concurrentie is groot, maar dat betekent niet dat jij er niet tussen kan komen. Wie weet wordt jij wel de make-up artiest van een celebrity, like Rihanna. Je kan er ook voor kiezen om zelf te oefenen en een YouTube kanaal aan te maken en jouw make-up skills te laten zien. Benieuwd naar bekende beauty/make-up Youtubers? Neem dan een kijkje hier. Bekijk hun kanalen en leer ervan. Uiteraard zijn er nog veel meer beauty bloggers en vloggers waar je veel van kan leren. Als je al wat verder bent en klaar bent om voor het echte werk te gaan kan je een eigen portfolio creëren en dus al jouw werk laten zien op een website. Heb jij niet genoeg geld voor zo’n website? Geen probleem. Je kan tegenwoordig goedkoop een mooie website laten maken. Het hoeft niet veel te kosten om jouw portfolio online te hebben. Fiverr is de perfecte site waar je al jouw wensen kan aangeven. Heb je hulp nodig bij een concept voor je website of heb je een tekst nodig? Neem dan contact op.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments