HomeLifeWat zijn creatieve eigenschappen van zeer creatieve mensen?.

Wat zijn creatieve eigenschappen van zeer creatieve mensen?.

Creatieve eigenschappen. Wat zijn dat? Ben jij creatief? Ben jij vindingrijk? Ben jij origineel? Wat maakt jouw zo bijzonder? Wat zijn toch die eigenschappen van zeer creatieve mensen?

Creatief zijn is leuk of althans het kan leuk zijn. Maar het kan ook moeilijk zijn. Creativiteit gaat namelijk vaak samen met gevoelens van angst en depressie. Dat hoeft niet, maar het is bewezen dat creatieve mensen vaak met diverse problematiek kampen.

Enkele creatieve eigenschappen van creatieve mensen:

1.Volgen hun intuïtie. 

Creatieve mensen volgen hun intuitie. Ze luisteren naar hun gevoel. Vaak zijn creatieve mensen ook hooggevoelig en voelen ze dus bepaalde dingen aan. Ga niet teveel af op allerlei Guru’s die jou dé oplossing verkopen maar luister naar jezelf en volg je hart.Vaak weten creatieve mensen iets zonder dat ze weten hoe. Dit kan met hun hooggevoeligheid te maken hebben.

2. Leeft voor het creëren van

Creatieve mensen leven niet voor geld en roem. Ze leven voor het creëren van nieuwe dingen. Of dat nou een dans is, een schilderij, een foto, een geschreven artikel, een video etc. Ze leven voor het creatieve. Uiteraard zou het mooi zijn als je kan leven van jouw creaties. Daar streven ze vaak naar.
 

3.Are rulebreakers

Ze houden niet van regels en doen meestal hun eigen ding. Vrijheid is wat ze nodig hebben. Zeer creatieve mensen zoeken naar uitdagingen om zichzelf tot het uiterste te brengen en houden zich niet bezig met regels en verwachtingen van anderen.
 

4.Leggen verbindingen en verbanden

Like Steve Jobs said: “Creativity is just connecting things”. Ze leggen nieuwe verbindingen. Ze maken iets nieuws uit iets ouds. Ze zijn goed in verbanden leggen en komen zo tot zeer originele dingen.
 

5.Zijn dromers

Creatieve mensen are the dreamers. Maar vergis je niet. Ze dromen niet alleen vaak weg (Bij bijvoorbeeld saaie lange vergaderingen), ze doen vaak ook wat nodig is en uiten hun creativiteit. Afdwalen en aan hele andere dingen denken, zorgt voor momenten van creatief broeden.

6. Constant op zoek naar vernieuwing

Erg herkenbaar. Altijd op zoek naar nieuwe dingen. Nieuwe trends, nieuwe uitdagingen, nieuwe mensen etc. Creatieve mensen staan open voor nieuwe ervaringen, gevoelens en gemoedstoestand. Ze gaan actief op zoek naar uitdaging op intellectueel gebied of naar avontuur.

Ben jij zeer creatief en herken je jezelf hierin? Join the club! Lang leven creatieve mensen (al is het niet altijd even leuk hoor!).

Bron: Google & eigen leven, Beeld: Unsplash

mandy
mandy
me, myself and I.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments