HomeWritingZo verdien je 2k per maand als reisblogger.

Zo verdien je 2k per maand als reisblogger.

2k per maand als reisblogger? Moeilijk, maar niet onmogelijk. Consistency is key! Verwacht niet teveel het eerste jaar of eigenlijk de eerste paar jaren. Succes kost tijd.

Je moet gewoon weten hoe en waar je moet beginnen. Je hoeft geen duizenden euro’s te investeren in jouw blog. Uiteraard heb je wel SEO nodig, maar dit kan ook op een Budget. Bekijk onze shop. Een dope website, goede foto’s en goede SEO content. Zorg ervoor dat jouw content scoort in Google. Vergeet uiteraard ook social media niet. Je hoeft niet te gaan spammen, maar zorg voor een Facebook pagina, een Instagram account en misschien Twitter. Of misschien Youtube voor jouw bedrijf?

Wil je van van reizen je werk maken?Wil jij 2k per maand als reisblogger verdienen en de wereld rondreizen? Voor velen een droom. Reizen en geld verdienen tegelijkertijd.

Hoeveel geld kun je verdienen met een reisblog?

Dat hangt helemaal af van het succes van jouw reisblog! De bekendste en waarschijnlijk grootste reisblogger van de wereld Matthew Kepnes van Nomadic Matt verdiende in 2017 zo’n 750.000 dollar met zijn blog. Wat een geld! Het is dus wel mogelijk. Hij blogt natuurlijk wel in het Engels, maar ook in het Nederlands is 2k per maand wel haalbaar.

Hier enkele manieren om die 2k per maand te halen:

1.Plaats affiliate linkjes

Dit is 1 van de beste manieren om geld te verdienen met een reisblog. Je plaatst een speciaal gegenereerd linkje op je reisblog en als iemand wat koopt via jouw linkje, dan krijg jij daar een percentage van. Je kan ook naar onze shop kijken. Wij helpen mensen op weg, maar verdienen wel een klein percentage als mensen via onze shop wat kopen. Best of both worlds right. Wij geven tips en advies en verdienen hier dan wat mee. Je kan bijvoorbeeld een hotel aanraden (waar je ook echt geweest bent) en boekt iemand dan via jouw link dan krijg jij hier een percentage over. Booking.com heeft ook een affiliate programma. Maar je kan ook een reisboek aanbevelen via het affiliate programma van Bol.com en hier een percentage over verdienen. Zorg voor producten die bij jouw site passen.

Affiliate links kosten jouw als lezer niks extra en leveren de blogger zeker een extraatje op. En als je het echt goed doet kun je leven van affiliate marketing en die 2k per maand behalen. Nogmaals, zorg voor goede SEO content en focus op social media. Je kan ook adverteren op social media om zo jouw blog meer naamsbekendheid te geven zodat mensen terugkomen. Just spread the world dat jij een reisblog hebt.

2.Schrijf advertorials

Je schrijft zelf artikelen,maar wel met een linkje of meerdere linkjes naar een andere website/product/merk/bedrijf. Vaak als je meer dan 10.000 unieke bezoekers hebt en goede website waarden, denk dan aan Domain Authority (Da) dan wordt je regelmatig hiervoor gevraagd. Ook kan je hier zeker 1000 euro per maand mee verdienen. Als jij 100.000 bezoekers per maand hebt en een goede DA, kan jij al gauw 300/500 euro voor een advertorial/gesponsord artikel met linkjes vragen. Goede DA nodig? Klik dan hier. De site voor alles eigenlijk. De blogger/artist on a Budget!? Geen probleem!

Hoe meer bezoekers en hoe hoger je Domain Authority (DA) is, hoe meer je kunt vragen voor een advertorial.

3.Influencer netwerken

Via influencer netwerken kun je ook gesponsorde advertenties opzoeken. Via deze netwerken kun je reageren op opdrachtgevers en pitchen naar opdrachten. Dit kan voor je blog doen, maar ook je sociale mediakanalen. Hoe meer bezoekers en volgers je hebt, hoe meer kans. Het is dus eigenlijk ook belangrijk dat je aan social media doet. Enkele bedrijven hiervoor zijn Linkpizza, Blogbrains, Hulc en Influentials, maar er zijn er veel meer!

3.Plaats advertenties

Eerlijk is eerlijk. Dit vinden veel mensen vervelend, maar het is toch weer een verdienmodel erbij en een inkomstenbron. Met advertenties kun je eenvoudig geld verdienen maar je hebt er wel wat bezoekers voor nodig. Met 10.000 unieke bezoekers (zeg maar ongeveer 20.000 pageviews per maand verdien je al gauw 100 euro (meer of minder is mogelijk). Maar met 100.000 pageviews verdien je toch al gauw 400/500 euro per maand. Dit kan dus aardig oplopen. Heb jij 500.000 of meer pageviews? Reken dan maar zeker op die 2k per maand. De ervaringen leert dat het bij sommige advertentieprogramma’s varieert op basis van de inhoud van jou blog, paginaweergaven, indrukken en nog veel meer. Waar kun je je aanmelden voor advertenties?

  • Google Adsense; hier kun je je direct aanmelden. Zorg wel dat je voldoende originele content hebt om goedgekeurd te worden
  • Ezoic (vanaf 10.000 unieke bezoekers). Niet iedereen wordt zomaar toegelaten.
  • Mediavine (vanaf ongeveer 60.000/70.000 pageviews per maand, dat is ongeveer 20.000/30.000 unieke bezoekers per maand).

Onze ervaring is dat Mediavine het beste werkt, maar hier heb je dus wel aardig veel bezoekers voor nodig. Dit kost zeker een paar jaar de tijd. Volhouden dus en blijven schrijven. Populaire en grote blogs gebruiken meestal mediavine.

2k per maand als reisblogger? Het is mogelijk. Combineer deze manieren van geld verdienen. Tot slot, kan je ook nog schrijven als blogger voor andere bedrijven en zo ook wat bijverdienen op reis.

Weet jij niet hoe je beginnen moet en wat er allemaal komt kijken bij een reisblog? Bekijk dan onze shop eens en volg de stappen.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments