HomeWritingNederlandse hiphop websites. Lees het hier.

Nederlandse hiphop websites. Lees het hier.

Nederlandse hiphop websites. Welke moet je nou kennen?

Hiphop is niet meer weg te denken uit Nederland. De rappers komen overal vandaan en daarmee ook de hiphop websites die zich focussen op rap en de urbanscene.

Wat zijn nou die populaire hip-hop sites die je echt moet checken?

Wij hebben er een aantal leuke voor je op gezocht.

1.Hiphop in je Smoel

Hiphop In Je Smoel (HIJS) is in 1999 opgericht (al lange tijd geleden dus) door een groep enthousiaste hiphopliefhebbers met als doel verslag te doen van de nationale en internationale hiphopscene. Sindsdien heeft HIJS zich ontwikkeld tot een van de belangrijkste spelers binnen de Nederlandse hiphop met als basis de website.

HIJS is een multimediaal hiphopplatform dat zich inzet om hiphopliefhebbers op verschillende manieren met elkaar in contact te brengen en om de kennis op het gebied van hiphop te delen. Via HIJS worden meningen uitgewisseld en ontstaan regelmatig samenwerkingsverbanden. HIJS heeft met haar site en de verschillende evenementen die zij (co)produceert bovendien de faciliteiten om talentvolle artiesten te ondersteunen.

2.Puna.nl

Een ander groot platform gericht op hiphop en muziek. Thomas Abera en Adai O’Bryan, die samen opgroeiden in Zuidoost, zijn de oprichters van Puna.nl. Niet alleen hiphop is groter dan ooit, ook Puna.nl is uitgegroeid tot de grootste hiphopsite van Nederland. Puna.nl heeft maandelijks 600.000 unieke bezoekers en tussen de 3 en 4 miljoen pageviews per maand. Een populair platform dus vol met muziek en nieuws over de hiphop scene in binnen en buitenland.

3.Raptop.nl

Raptop is jouw plek voor de Nederlandse rap/hiphop industrie. Dagelijks voorziet deze website duizenden mensen van het laatste nieuws en entertainment. De Raptop 100 lijst is de belangrijkste lijst voor Nederlandstalig rap en wordt jaarlijks onthuld tijdens de Golden Lemon Awards.

4.Errday

Het platform voor Nederlandse rap lyrics. Eigenlijk gewoon de Nederlandse versie van Genius.com. De nieuwste lyrics, albums en het laatste nieuws van jouw favoriete Nederlandse rappers vindt je terug op deze website. Een aanrader!

Nederlandse hiphop websites? Er zijn er genoeg! Check deze!En hou uiteraard Life of an Artist in de gaten voor alles rondom urban artiesten en creatievelingen.

Wil jij nou zelf een hiphop/urban platform beginnen? En weet je niet hoe en waar te beginnen. Bekijk dan vooral onze shop.

Bron: Google, Beeld: Unsplash

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments