HomeWritingWebshop met een blog is een goed idee voor meer bezoekers

Webshop met een blog is een goed idee voor meer bezoekers

Webshop met een blog? Ja, dat is een goed idee!

Blogs waren een soort online dagboeken. Maar tegenwoordig kan je met een blog veel bereiken als je een groot of klein bedrijf hebt. Je wordt sneller gevonden in Google als je ook goede SEO heb. Investeer dus in SEO en wordt goed hierin. Deze cursus leert je alles wat je moet weten voor goede content.

Ook als jij een kleine webshop hebt, kan bloggen een enorme toegevoegde waarde hebben. Content is key, het is een veelgebruikte term onder online marketeers. Je kan bijvoorbeeld bloggen over nieuwe woontrends als je een woonblog hebt, maar ook bijvoorbeeld reviews geven over producten. Heb je een webshop in kleding? Schrijf dan over de nieuwe fashion trends of bijvoorbeeld over de soort lifestyle die erbij hoort.

SEO is dus belangrijk voor je website, goede content waarmee je gevonden wordt in Google, maar vergeet niet social media: Instagram, Facebook en Twitter. Een voordeel van social media is de kans op het delen van anderen. Lever kwaliteit blogs en anderen zullen het graag willen delen.

Om Google je nog liever te laten vinden is het trouwens handig om vooraf zoekwoordonderzoek te doen. Waar zoeken mensen op in combinatie met kinderkleding? Zoekt men ook naar woontrends in Google? Op deze manier doe je niet alleen ideeën op voor je blog, je kunt ook nog eens een heel nieuwe doelgroep kennis laten maken met jouw webshop. Het feit dat Google waarde hecht aan uitgebreide en kwalitatieve content is meer dan reden genoeg om een blog op je webshop te starten.

Google heeft uitgesproken dat het altijd de meest relevante zoekresultaten bovenaan gaat plaatsen. Houd hier daarom rekening mee als je daadwerkelijk teksten gaat schrijven voor je nieuwe blog. Het moeten niet zomaar lappen tekst worden natuurlijk, zorg dat je content waarde toevoegt voor jouw bezoeker.

Voeg dus een blog toe aan jouw webshop en begin met schrijven! Ben jij niet goed in schrijven? Neem dan contact op en neem een kijkje op: www.allroundwriter.nl.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments