HomeMusicWinst voor sor, S10 en Froukje bij Edison uitreiking

Winst voor sor, S10 en Froukje bij Edison uitreiking

Artiesten van Top Notch en Noah’s Ark slepen in totaal een overweldigend aantal van vier Edisons in de wacht, met als kers op de taart een dubbele winst voor sor.

Afgelopen week is bekendgemaakt dat sor, S10 en Froukje een Edison Pop hebben gewonnen. Met een overweldigende winst voor sor in de categorie Hiphop én Beste Album voor zijn muzikale drieluik Bae Doven. S10 was een van de grootste kanshebbers dit jaar; ze kon rekenen op een recordaantal van vier nominaties en leverde een bijdrage aan in totaal acht nominaties. Ook zij viel vanavond in de prijzen voor de categorie Nederlandstalig, met een ijzersterke speech waarin ze een ode deed aan de Nederlandstalige hiphop. Froukje ging voor haar EP ‘Uitzinnig’ voor het tweede jaar op rij met de titel Beste Alternative naar huis.

“Op de eerste plaats ben ik natuurlijk heel blij voor en heel trots op sor, want hij verdient deze prijs, maar daar vlak achteraan ben ik blij als iemand met een hiphop hart dat “we” nu het beste album kúnnen winnen. Dat voelt groter dan deze award alleen.”

– Vincent Patty (directeur Top Notch & Noah’s Ark)

sor – Winnaar Album en Hiphop: 
sor won met zijn trilogie Bae Doven zowel de Edison in de categorie Hiphop als de belangrijkste prijs van de avond; album van het jaar. De allround muzikant dropte vorig jaar misschien wel een van de meest vernieuwende projecten in de muziekwereld. Hij liet met zijn muziek hiphop en klassiek clashen op een manier waarop alleen sor dat kan. Volgens de jury presteerde sor dit jaar op hoog niveau, op meerdere terreinen. Dit werd beloond met een overwinning in al zijn genomineerde categorieën.

Jury: “sor vertelt zijn eigen bijzondere verhaal met behulp van een -naar hem vernoemd- orkest, een korte film én een muzikale trilogie. Het levert muziek op die je niet alleen hoort, maar ook voelt. Een symfonie die binnenkomt als een triomf.”

S10 – Winnares Nederlandstalig:
Met een overweldigend juryrapport sleepte S10 voor haar album Ik Besta Voor Altijd Zolang Jij Aan Mij Denkt de Edison voor Beste Nederlandstalig in de wacht. De zangeres heeft een indrukwekkend jaar achter de rug met haar deelname aan het Eurovisie Songfestival met het nummer ‘De Diepte’ en een album release. Dit vertaalde zich door in het overweldigende aantal van vier nominaties en een welverdiende winst.

Jury: “De muziek van S10 grijpt je, met zowel de pieken als de dalen allemaal zo beschreven alsof je er zelf bij bent geweest. Ze ging eenzaam de diepte in, om, samen met ons allemaal, tot grote hoogte te stijgen.”

Froukje – Winnares Alternative:
Binnen een korte tijd is Froukje een van de populairste artiesten van het land geworden. Vorig jaar sleepte zij de Edison ‘Alternative’ al in de wacht en dit jaar ging de zangeres voor ronde twee. Met haar populaire EP Uitzinnig heeft Froukje deze troon wederom veroverd.

Jury: “De EP Uitzinnig is van hoog niveau maar zowel muzikaal als tekstueel recht voor zijn raap en zonder overbodige tierelantijntjes. Een EP die de tijdsgeest grijpt en een artiest die zich ontwikkelt tot de stem van haar generatie.”

 

 

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments