HomeFashionBaan bij modeblad? Hoe krijg je dat?

Baan bij modeblad? Hoe krijg je dat?

Jouw grote droom is een baan bij een modeblad. Werken bij de Vogue, Glamour of Grazia. Jij ziet jezelf wel zitten als de volgende Anna Wintour bij de grote modeshows.

Maar hoe krijg je die baan bij een modeblad nou? Lees gauw verder.

Om te beginnen is het een goed idee om een fashion opleiding te volgen of een journalistieke opleiding. Je kan denken aan het AMFI of je kan naar de Akademie Vogue gaan. Ook kan je denken aan een media opleiding of communicatiewetenschappen. Maar tegenwoordig zegt een opleiding niet meer zoveel. Het gaat tegenwoordig meer om motivatie en persoonlijkheid. Nogmaals: talent is talent.

Je kan jouw stijl en schrijf kunnen bijvoorbeeld laten zien op een modeblog. En nee, bloggen is niet dood! Een voorbeeld van een blogger die uiteindelijk hoofdredacteur van de Linda Meiden werd is Yara Michels. Ze runde het succesvolle blog Chapter Friday en werd uiteindelijk hoofdredacteur van de Linda en dan de meiden versie (ja Linda heeft ook een meiden versie). Zo kan het dus ook!

Wil jij dus die baan bij een modeblad? Laat jouw schrijfskills en gevoel voor mode op een blog zien of bijvoorbeeld op Instagram. Een opleiding volgen is ook een goed idee, maar het is tegenwoordig niet meer persee nodig om succesvol te worden in het leven. We leven in andere tijden.

Ga ervoor en je kan het!

mandy
mandy
me, myself and I.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments