HomeBeautyEen verzorgd voorkomen voor elke blogger

Een verzorgd voorkomen voor elke blogger

Hoewel uiterlijk en een verzorgd voorkomen altijd al een belangrijke rol gespeeld hebben, is dit met de opkomst van sociale media en kanalen zoals TikTok misschien nu nog net iets meer het geval. In een maatschappij waarbij “bloggen” en “vloggen” tegenwoordig zelfs een job op zich zijn, zijn steeds meer mensen – en dan misschien vooral meisjes – zich bewust van hun uiterlijk. Vrouwen willen goede haarborstels, de beste make-up en meer.

Huidige maatschappij en TikTok:

Begrippen zoals “uiterlijk” en “verzorgd voorkomen” zijn belangrijk in de huidige maatschappij. En hoewel ze altijd al een vrij grote invloed hebben gehad op het doen, denken en laten van – vooral – heel wat jonge meisjes, lijken ze de laatste jaren helemaal niet meer weg te denken. En dat heeft vooral te maken met de opkomende sociale media kanalen zoals Facebook, instagram, snapchat en tegenwoordig ook het – vooral bij jongeren bekende – fenomeen TikTok. Lees hier meer over Tiktok.

TikTok is een soort programma waarbij dansjes en muziek gecombineerd worden – al dan niet alleen of met vrienden. En doordat ook heel wat bekende sterren en artiesten regelmatig dergelijke filmpjes lijken op te nemen om vervolgens te uploaden, is de populariteit van dit fenomeen alleen maar toegenomen. Dit heeft er tevens ook voor gezorgd dat er een strijd is losgebarsten omtrent het aantal “likes” en “volgers” waarbij sommige TikTokkers ondertussen zelfs zo populair geworden zijn dat ze er zelfs geld aan verdienen. En daar stopt het vaak niet bij aangezien naast TikTok tegenwoordig ook bloggen en vloggen als een volwaardige job beschouwd wordt waarbij heel wat jongeren een aardig centje kunnen verdienen. Benieuwd wat bijvoorbeeld populaire Tiktokker Addison Rae verdient? Lees dit dan eens.

De opkomst van bloggen en vloggen:

Uiteraard zijn TikTok, Snapchat, facebook en Instagram geen losstaande feiten. Zo blijken termen als “bloggen” en “vloggen” ook steeds vaker deel uit te maken van de huidige maatschappij. Waar het bij bloggen voornamelijk bedoeld is om een inkijk te geven in het doen en laten van iemand, wordt dit bij vloggen voornamelijk vertaald en geuit door middel van beeldmateriaal. En vooral in het laatste geval blijkt het uiterlijk en een verzorgd voorkomen voor velen een belangrijke factor te zijn. Maar bloggen kan ook op een zakelijke manier. Het hoeft niet alleen over jouw leven te gaan. Je kan het ook omdraaien en andere in de spotlights zetten bijvoorbeeld. Talenten die het verdienen.

Vaak zijn bloggers/ vloggers voorzien van het perfecte “Ikea” interieur waar alles perfect bij elkaar past en vervolgens een warme en huiselijke sfeer uitstraalt. Echter, moet je ook hier alles met een korreltje zout nemen. Want net zoals foto’s en beelden kunnen worden bewerkt, kan ook alles wat je ziet bij het bloggen en vloggen met een korreltje zout nemen. De reality is niet altijd zo perfect. Een leuke influencer/vlogger die de reality laat zien is Rianne Meijer. Lees hier meer over haar.

Geld verdienen met bloggen/vloggen:

Vandaag de dag zijn er dan ook velen die met het bloggen en/ of vloggen hun brood – of toch alvast een aardig zakcentje – lijken te verdienen. Zij die er hun geld aan verdienen, beschouwen dit dan ook als een vaste en volwaardige job – anderen zien het dan weer helemaal anders en vinden het ruimschoots overdreven.

Echter, mensen lijken het wel leuk te vinden om blogs te lezen en vlogs te bekijken. Het creëert een vorm van “ik wil eigenlijk niet kijken, maar ik ga het toch maar even doen”, ‘ik wil toch wel graag weten wat zij of hij allemaal schrijft of meemaakt”. En voor je het weet ben je vertrokken – het aantal likes neemt toe en zo valt er geld te verdienen met bloggen of vloggen.

Wil jij nou ook een succesvolle vlogger worden? Lees dit dan eens.

#ad

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments