HomeWritingKan bloggen je een miljonair maken in 2024?

Kan bloggen je een miljonair maken in 2024?

Kan bloggen je een miljonair maken in 2024? Ja dat kan zeker!

Maar bloggen is toch vooral gewoon leuk en voor de fun. Je deelt verhalen over je leven en wat je interesseert. Dit is wat veel mensen denken. Het oldskool bloggen. Leuk en aardig, maar dat gaat je zeker geen miljonair maken. Er zijn geen Nederlandse bloggers die miljonair zijn (althans niet bekend). Vaak hebben ze meerdere bedrijven zoals Negin Mirsalehi die meer een succesvolle influencer is en daarnaast haar eigen bedrijf Gisou heeft. Ben jij al klaar voor een mok met foto erop? Een mok met jouw bedrijf erop? The best koffie ever served in your personal mok. Wat als jouw blog een million dollar brand wordt? Dat is een leuke mok met tekst waard!

Het is wel mogelijk om miljonair te worden met een blog, maar dit zijn meestal Engelse bloggers die bloggen voor de hele wereld. Nederland is uiteraard maar een klein landje en daarnaast zal je ook wel wat lezers uit Belgie hebben, maar daar blijft het dan bij.

Wil jij echt voor het grote geld gaan, blog dan in het Engels! Kijk naar bloggers zoals Neil Patel, Perez Hilton, Amit Agarwal and Angelica Nwandu. Owner of million dollar blogs (marketing blogs, gossip blogs etc). There blogs get millions of traffic a month. And the simple things in blogging world is: verkeer is geld, traffic is money. Zoveel mogelijk bezoekers naar je blog verkrijgen. Dit vereist uiteraard wel een aantal dingen.

Hier een aantal tips om een miljonair dollar blog te maken.

1.Goede content/keyword research

Schrijf niet zomaar wat, maar schrijf Google gericht. Doe keyword research en schrijf gericht voor Google zodat je miljoenen bezoekers via Google krijgt.

Je kan je teksten zelf schrijven, maar als je Engels niet zo goed is zou ik voor een tekstschrijver gaan. Je kan uiteraard ook zelf beginnen en later als er wat geld binnenkomst de teksten uitbesteden. Je kan een tekstschrijver vinden op Fiverr en op freelance websites zoals Upwork. Goed en betaalbaar.

2.Schrijf regelmatig

Hou je content up-to-date en schrijf regelmatig. 5/10 nieuwe blog posts per maand is goed. Dus niet in 1 keer 500 artikelen toevoegen en vervolgens niks meer aan je blog doen. Nee, daar houdt Google niet van.

Je lezers trouwens ook niet. Die komen graag terug voor nieuwe interessante content. Stay busy en vindt nieuwe en interessante onderwerpen.

3. Volhouden

We blijven wel realistisch. Bloggen maakt je zeker niet rijk binnen 1 tot 2 jaar. Een leuke bijverdienste is wel mogelijk. Veel bloggers verdienen in het eerste jaar gemiddeld 500 dollar tot 2000 dollar. Afhankelijk van wat je aan monetizing doet. Maar dit kan na een aantal jaar al snel oplopen naar de 10.000 per maand of meer. Sommige populaire bloggers verdienen 100k per maand met hun blog. Het hangt er helemaal van af wat je doet ook aan ads, gesponsorde content en affiliate marketing. De manieren om geld te verdienen met je blog. Lees hier meer over. Je moet de juiste verdeling vinden. Wat werkt het beste op jouw blog? Affiliate marketing is ook een goede manier, maar is niet zo makkelijk. Hier heb je echt wel veel bezoekers voor nodig. Het kan je zeker 1000 euro extra per maand opleveren na een aantal jaar. Wie wat wil moet cursussen nemen en ervan leren. Lees vooral onze artikelen. Wij focussen ons niet alleen op artiesten, maar op de creatieve online wereld.

Blijf realistisch, werk hard, maar hou ook vol. Succes kan soms wel 10 tot 15 jaar duren. Wie zegt dat je eerst start-up succesvol is? Misschien pas je 3e of 5e.

Maar een goed idee is goud waard

image; unsplash

 

mandy
mandy
me, myself and I.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments