HomeInfluencersMicro influencers zoeken? Hier dus.

Micro influencers zoeken? Hier dus.

Micro influencers zoeken.

Jij bent als bedrijf of marketeer op zoek naar micro influencers. Je weet inmiddels dat miro influencers beter zijn dan macro influencers. Ze hebben een bepaalde niche en meestal ander soort volgers. Niet van alles wat, maar mensen die echt geinteresseerd in de niche van de influencer. Bijvoorbeeld een food influencer, een fashion influencer, een beauty influencer of een fitness influencer. Verder zijn micro-influencers ook budgetvriendelijk. Ze zijn veel goedkoper dan een influencer met miljoenen volgers.

Om te beginnen: wat zijn influencers? (voor de newbies onder ons).

Influencers zijn mensen die een bovengemiddelde invloed hebben op het (koop)gedrag van andere consumenten. Je kan influencer zijn op Instagram, maar ook een vlogger, blogger of TikTokkker. Je bent al een influencer vanaf 5000 volgers (wordt gezegd op internet). Maar met 5000 lezers op jouw blog ben je ook een influencer. Je hebt een trouw publiek dat doet wat jij schrijft (althans zo werkt het vaak wel). Jij kan bijdragen aan de naamsbekendheid van een bedrijf of merk en helpen met de verkopen. Waar je vroeger voor een televisie reclame ging kies je tegenwoordig anno 2022 voor een influencer.

en dan: waar vind je die micro influencers? Welke netwerken kan je gebruiken als bedrijf/adverteerder op zoek naar micro influencers?

Enkele websites die je kan bekijken:

1.Join

Join is het slimste en grootste platform van Europa. Vind binnen no-time de juiste influencers en laat unieke content creëren en verspreiden via social media. Met Join zet je moeiteloos relevante influencers in tegen elk budget, aldus het platform.

  • Beste influencers in elke categorie
  • Inzicht krijgen in bereik, engagement en prijzen
  • Persoonlijk chatten met influencers
  • Direct samenwerken

2.Linkpizza

LinkPizza is een bedrijf dat (zoals het zelf zegt) content & influencer marketing makkelijk maakt. Het bedrijf werkt met zowel micro- als macro-influencers, voor verschillende branches. Eerst was het vooral voor bloggers, maar nu ligt de nadruk meer op Instagram, TikTok en Youtube.

3.Juulr

Juulr is dé Influencer Marketing Totaaloplossing. Zij helpen merken, PR, Media en Marketing Bureaus bij het efficient managen en implementeren van hun ambities op het gebied van Influencer Marketing en het verhogen van rendement. Het is voor Instagrammers, vloggers en bloggers. Al ligt de nadruk waarschijnlijk ook op Instagrammers.  Een micro Instagrammer nodig? Hier vind je ze!        

4.Hulc

Hulc.nl is het content platform voor bloggers. Ze richten zich met name op bloggers. Dus voor bloggers is dit het platform to be. Je vindt hier veel kleine bloggers met een trouw publiek. Wil jij dus je bedrijf promoten via een SEO-influencer? Dan is dit het platform voor jou.

Micro influencers zoeken? Kijk vooral hierboven op deze platformen! Uiteraard zijn er nog veel meer, maar dit zijn de meest bekende.

Bron: Google, Beeld: Pexels

mandy
mandy
me, myself and I.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments