HomeMoneyVlogger salaris in 2024. Benieuwd? Lees het hier. Money talks!

Vlogger salaris in 2024. Benieuwd? Lees het hier. Money talks!

Vlogger salaris in 2024. Benieuwd?

Wist je dat vloggen een beroep is?Het is opgenomen in de nationaleberoepengids.nl. Je kan hier gewoon goed geld mee verdienen, maar makkelijk is het niet.

Wat is vloggen? (voor diegene die het nog niet weten, dat kan best!)

Een vlogger is iemand die persoonlijke video’s maakt waar dagelijks onderwerpen besproken worden die de vlogger inspireren, interesseren, irriteren of prikkelen. Je wordt als het ware meegenomen in het dagelijks leven van de persoon. Maar je kan ook vloggen over beauty, food, fashion, gamen etc. Veel bloggers kiezen een bepaalde niche en gaan daar dan helemaal voor. Denk aan Nikkie Tutorials die zich focust op make-up/beauty.

Hoe wordt je een grote vlogger?

Veel vloggers doen dit hobbymatig. Maar dit kan uitgroeien tot een groot succes. Denk aan Enzo Knol, Kwebbelkop, Jelly, Monica Geuze en Nikkie Tutorials. Hoe meer een vlogger online zet, hoe meer hij kan verdienen. Veel vloggers begonnen bij 0 en zijn langzaam aan bekend geworden. Ze komen in de media en ze zijn fanatiek bezig met het promoten van hun kanaal. Daar komt ook een stukje marketing bij kijken. Het is wel lastig om er nu nog tussen te komen. Vaak zijn het al bekendheden of het vriendje of vriendinnetje van. Denk aan Selma Omari, die bekend werd met haar blogs dankzij haar ex Boef. Lullig, maar waar. Her famous rapper ex made her also famous. Later kwam ze ook met haar eigen muziek en ging ze acteren.

Hoe word je een Vlogger? 

Er bestaan geen specifieke opleidingen voor het beroep vlogger. Het is natuurlijk wel handig als je goed met een camera kunt omgaan. Je kan wel een cursus videografie volgen of gewoon Youtube filmpjes kijken hoe je een vlog maakt. De meeste mensen leren vloggen simpelweg door het gewoon vaak te doen en te kijken naar anderen. Je kan een mediabedrijf inhuren, maar dat hoeft niet. Oefening baart kunst.

En dan wat verdient een vlogger in 2024, wat is het salaris?

Dat verschilt per vlogger en hoeveel subscribers en views hij heeft. Monica Geuze en Enzo Knol verdienen tienduizenden euro’s per maand aan advertenties en gesponsorde content. Maar de meeste vloggers verdienen misschien een mooie bijverdienste. Er zijn in Nederland en België maar een klein percentage mensen die meer dan 1.000 euro per maand verdienen.

Hoe verdien je eigenlijk geld met vloggen?

Voor vloggers zijn er een aantal modellen om geld te verdienen met vloggen.

Je kan gesponsord worden door bedrijven. Dit is vaak pas het geval bij grote vloggers die een groot bereik hebben. Je kan producten promoten voor bedrijven en daar voor betaald krijgen. Je kan geld verdienen met affiliate marketing. Dit is de meest ideale manier om geld te verdienen met vloggen. Jij maakt een eerlijke review over een product en promoot dit product met jouw promotielink in de beschrijving. Je krijgt een commissie van alle mensen die via jouw link het product kopen. Dit kan je ook toepassen op een blog of op social media. Je ook je eigen producten promoten via een vlog. Misschien heb je een webshop.

Onze tip: doe het gewoon allemaal. Begin een blog, een Youtube kanaal, Instagram, Facebook en wordt een internet sensatie.  Focus je uiteindelijk op wat het meeste geld oplevert. Veel influencers zijn bloggers, vloggers en Instagrammers en verdienen zo een fulltime inkomen.

 Bron: Nationaleberoepengids. Beeld: Unsplash

mandy
mandy
me, myself and I.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments