HomeInfluencersStarten met Instagram in 2024. Heeft het nog zin?

Starten met Instagram in 2024. Heeft het nog zin?

Starten met een Instagram account in 2024. Heeft het nog zin? Kan je er nog tussen komen tussen al die influencers? Kan je ook een macro influencers worden met miljoenen volgers?

De influencers komen overal vandaan. Sommige zijn een ware sensatie op de gram en verdienen goed geld. Denk dan aan influencers zoals Selma Omari, Rianne Meijer, Anna Nooshin en Monica Geuze.

Maar goed nieuws: micro influencers zijn trending. Influencers die niet miljoenen volgers hebben, maar tussen tussen de 5.000 en 100.000 volgers. Zij richten zich vaak op een specifiek onderwerp waar ze gepassioneerd over zijn. Kenmerkend is dat ze vaak dezelfde soort volgers hebben met dezelfde specifieke interesses. Ideaal dus als je voor een bepaalde niche gaat.

Macro influencers zoals Rianne Meijer, Anna Nooshin, Monica Geuze hebben vaak allerlei soorten volgers en focussen zich niet op een bepaalde niche.

Wij vinden Romy d’Fonseca een leuke fashion influencer. Ze reist de wereld rond en deelt de leukste fashion foto’s. Kleurrijk, origineel, authentiek, gedurfd en trendy. Een echte edgy vrouw. Ze focust zich wel alleen op Instagram. Ze doet niks met haar blog.Wij zijn erg benieuwd wat ze met haar Instagram verdient. Ze heeft daarnaast ook nog een webshop.

Dus voor alle startende intagrammers: er is nog hoop. Het is niet makkelijk om vanaf 0 te beginnen. De meeste succesvolle influencers met vele volgers zijn er vanaf het begin bij. Sommige deden dit samen met hun blog en zijn overgegaan op influencen via Instagram. Bloggen is natuurlijk niet meer wat het is geweest. Veel bloggers stoppen of zijn al gestopt en veel bloggers zijn overgegaan op vloggen en Instagram. Instagram is ook een soort blog met inspirerende content, maar het richt zich echt op foto’s.

Ben jij toch nog van het lezen? Dan is Life of an Artist perfect voor jou. Veel inspirerende content over bloggen, vloggers, influencers, social media trends, maar ook over rap artiesten en het vermogen van artiesten en influencers.

Begin jij dus net met Instagram? Focus je op een niche, zoals food, fashion, beauty, travelling etc. Volg anderen, reageer op berichten, zet er veel hashtags bij en grammen maar.

Succes op de gram kan wel echt jaren duren. Dus hou vooral vol!

Starten met Instagram in 2024? Jahoor, gewoon doen, maar verwacht er niet teveel van en vecht voor wat je waard bent (Jouw originele content).

Bron: eigen leven& Google, Beeld: Unsplash

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments