HomeMusicWie is Ronnie Flex? Alles wat je over hem wilt weten..

Wie is Ronnie Flex? Alles wat je over hem wilt weten..

Wie is Ronnie Flex?

wie kent hem niet, van zijn grote hits: Drank en Drugs ft Lil Kleine, Fan Ft Famke Louise en Energie ft Frenna. Allemaal hits met grote artiesten, maar hij is zelf inmiddels ook een grote in de urbanscene. Hij gaat al aardig wat jaartjes mee.

Ronnie Flex heet eigenlijk Ronell Langston Plasschaert. Ronnie begon al met muziek maken toen hij dertien was. Hij kreeg van zijn stiefvader een programma waarmee hij beats kan maken en daar is hij sindsdien mee bezig. Hij maakt dus zijn eigen beats? Heb jij ook een goede beat nodig? Maar heb jij niet het geld ervoor of weet jij gewoon niet hoe en waar te beginnen? Wil jij liever gewoon rappen en zingen? Neem dan eens een kijkje hier.

Sinds 2012 zit de carrière van Ronnie in een stroomversnelling. In dat jaar tekent hij bij platenmaatschappij Top Notch en krijgt hij de State Award voor Rookie Of The Year. Ook staat hij in de finale van de Grote Prijs van Nederland. In januari 2013 wordt hij 3FM talent en in maart komt hij met zijn debuut-EP Tankstation. 

Het langverwachte debuutalbum van Ronnie Flex komt uit in 2014. De plaat heet De Nacht Is Nog Jong, Net Als Wij Voor Altijd en bevat niet alleen maar partynummers. Het is een diep album geworden met veel goede en heftige nummers.

Op 10 april 2015 komt het album New Wave uit waarop onder andere Ronnie Flex, Jonna Fraser, Lil Kleine, Bokoesam en Lijpe hun kunsten laten zien. Voor het album ontvangen ze de Popprijs van 2015 en het betekent de officiele doorbraak van Ronnie Flex en Lil’ Kleine. Zij scoren een grote hit met ”Drank & Drugs”.

Ronnie dropt op 30 juni 2017 Rémi vanuit het niets en het album wordt gelijk miljoenen keren gestreamd. De single ”Energie” ontvangt 4 keer platina met bijna 30 miljoen streams en de plaat wordt drie keer genomineerd voor en wint twee keer een Edison Award. In Maart 2018 komt Nori uit. Een mixtape voor de liefhebbers van trap-muziek. Ronnie Flex heeft een dochter met DJWef genaamd Nori, vandaar waarschijnlijk ook de mixtape. Hij heeft inmiddels ook een kind met zijn vriendin Demi de Boer.

Hij is gestopt met het populaire label Top Notch (iedereen gaat weg bij dit label en gaat independent verder). Hij voelde zich bedrogen door dit label. Ze zijn hun goede naam aan het verliezen. Wie wil er nu nog getekend worden bij Top Notch? Is het over en uit voor Kees de Koning? Hij heeft nu zijn eigen label genaamd ADF entertainment Het heeft nog geen site. Hij heeft artiest Jiri11 al getekend.

Benieuwd naar het vermogen van deze superster? Lees dit eens.

Wij houden Ronnie Flex in de gaten.

bron: Wikipedia

mandy
mandy
me, myself and I.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments