Wednesday, October 23, 2024
HomeWritingWat is Unsplash? Foto's voor jouw onderneming.

Wat is Unsplash? Foto’s voor jouw onderneming.

Wat is Unsplash? Je ziet het waarschijnlijk veel voorbij komen bij onze beeld bronnen onderaan artikelen of op andere websites bij bronnen.

Als je een blog of online magazine hebt heb je foto’s nodig. Of misschien zelfs voor jouw webshop naast jouw producten dan.

Je kan zoals je waarschijnlijk wel weet niet zomaar foto’s van Google plukken en deze op je website zetten.

Maar goed nieuws: er zijn genoeg websites waar je free stock images vandaan kan halen.

Unsplash is één van de grootste gratis foto websites. En met gratis bedoelen ze ook echt gratis. Hun licentiemodel is heel simpel. Foto’s zijn gratis en je hoeft geen credits te vermelden bij het gebruik van deze foto’s.

De foto’s op Unsplash kun je dus gratis gebruiken, voor alle mogelijke doeleinden (commercieel en niet-commercieel) zonder dat je zelfs aan naamsvermelding (credits aan owner) hoeft te doen. Je kan dit wel doen om de fotograaf zo credits te geven, maar het is niet verplicht. Uiteraard wordt dit wel gewaardeerd en is wel zo netjes.

Het leuke van Unsplash is dat er echt veel kwaliteit tussen zit. Met wat zoekwerk kom je de mooiste foto’s tegen op allerlei gebied. Wij maken veel gebruiken van deze website.

Door websites zoals Unsplash met een groot aanbod aan free stock foto’s wordt de fotografie markt uiteraard wel moeilijk gemaakt voor fotografen. Deze fotografen verdienen zo niks met hun werk en mensen kunnen het vrij gebruiken.

Uiteraard zijn er nog meer websites zoals Unsplash. Benieuwd welke? Bekijk dit artikel dan eens.

Wat dacht je van gewoon lekker AI images van people gebruiken? Volgens mij nog niet helemaal legaal, maar het wordt steeds meer gebruikt door bloggers en magazines. Het is de toekomst en scheelt je ook veel kosten aan dure sites zoals shutterstock en getty images. Die sites hebben wel een beetje hun beste dagen gehad.. 

Hulp nodig bij AI images? Laat ons je helpen met onlinegeneratiemedia.nl. Designs voor jouw social media en website! Bekijk bijvoorbeeld itismandy.com eens, staat vol met ai generated images. 

mandy
mandy
me, myself and I.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments