HomeMoneyHoeveel verdient een rapper anno 2024?

Hoeveel verdient een rapper anno 2024?

Hoeveel verdient een rapper anno 2024? Hier zijn veel mensen benieuwd naar. Veel jongeren kijken op naar de grote rappers van Nederland zoals Frenna, Jonna Fraser, Josylvio, Ronnie Flex en Kevin en meer en willen ook een rap carrière. Het is erg trending onder jongeren. Het is niet alleen een hobby, maar het kan ook een carrière voor je betekenen.

Nou een beetje bekende rapper in Nederland kan aardig wat verdienen. Aardig? Ja tienduizenden euro’s met een optreden Daarnaast verdienen rappers met streamings en Youtube. Voor verdiensten van Spotify hoef je het niet te doen. Dit levert echt alleen geld op bij miljoenen streams. Maar he: iedereen begint toch ergens? Je moet een podium krijgen, bekendheid krijgen, luck hebben, want mensen moeten je wel liken en je muziek beluisteren en dan gaat het vuurtje lopen mits je een beetje talent heeft. Al zegt dat niet altijd alles meer tegenwoordig helaas. Veel bekende artiesten zonder talent. 

Maar dan: wat betaal je voor rapper Boef? Voor 30 minuten Boef betaal je tussen de 7.500 en 10.000 euro. Dan loopt je inkomen natuurlijk aardig op vandaar dat hij ook multimiljonair is. Bij Ronnie Flex betaal je 13.000 voor een half uur en gaat dit je bij Lil’ Kleine tussen de 10.000 en 15.000 euro kosten. Al hoewel, denk ik dat Lil Kleine niet meer zo lekker gaat tegenwoordig en niet meer zoveel kan vragen. 

En wat dacht je van rappers in Amerika? Die verdienen miljoenen met optredens en streamings. Als je in het Engels rapt kan je natuurlijk groter worden en dus ook meer verdienen. Denk aan rappers zoals Drake, Kanye West, 50cent, Eminem etc. Allemaal miljonairs.

Maar als je eenmaal een beetje bekendheid hebt als rapper dan kan je ook geld verdienen door middel van Instagram en TikTok als influencer. Bedrijven willen vaak samenwerkingen met je aangaan en wie geld heeft kan geld maken. Dus rappers zoals Boef zitten ook in het vastgoed en aandelen en hij heeft ook ondernemingen zoals the Millionaires club. Lees hier meer daarover.

Dus waar wacht je op? Show us what you got! Drop die demo bij jouw favoriete platenlabel. Benieuwd naar het vermogen van een aantal rappers? Lees dan onze andere artikelen.

Wil jij nou geen rapper worden,maar wel meer leggen over beleggen? Bekijk dit dan eens.

Bron: man-man, Beeld: Pexels

 

mandy
mandy
me, myself and I.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments