De droom van iedere rapper: getekend worden bij één van onderstaande rap labels hieronder en geld verdienen met je eigen muziek. Alles is mogelijk als je maar doorzet. Nou ja alles is mogelijk, dat is misschien niet helemaal waar. Het is wel mogelijk met een hoop passie, de juiste instelling en uiteraard talent. Niet alleen talent is vaak key, maar ook doorzettingsvermogen en de juiste instelling hebben. Dat “Slapend Rijk” van Boef blijft een leuk liedje, maar blijf wel reëel en vecht voor jouw succes.

Hier 3 grote rap labels:

1.Topnotch

Top Notch werd in 1995 opgericht als een Nederlands hiphoplabel door Kees de Koning. Door de grote hit “Spraakwater” van Extince maakte het label gelijk grote indruk in het Nederlands muzieklandschap.

Vanaf toen ging het balletje rollen. Tegenwoordig is Top Notch de marktleider van de Nederlandse hiphop en één van de meest succesvolle independent labels in zowel Nederland als in België. Ze zijn inmiddels erg gegroeid en doen ook andere dingen dan muziek uitgeven. Ze geven namelijk ook films en boeken uit. Ze presenteren artiesten zoals Ronnie Flex, Josylvio, Broederliefde, Frenna, tabitha, Sef, Winne, Dio, Lil Kleine, Supergaande en nog veel meer.

2. Noah’s Ark

Vincent Patty aka rapper rapper Jiggy Djé richt in 2006 zijn eigen platenlabel op. Met behulp van Kees de Koning (Top Notch, zie hierboven) brengt hij zijn debuutalbum uit. Zijn album is getiteld Noah’s Ark, en zo noemt hij het label ook. Meer weten over rap label Noah’s Ark of Vincent Patty? Check this out.

3.Zonamo Entertainment

Zonamo Entertainment is ook een Nederlands muzieklabel, maar iets minder bekend. Het brengt muziek uit van diverse artiesten. Zonamo Underground is een onderdeel van Zonamo Entertainment en richt zich voornamelijk op bekend en onbekend raptalent. Zonamo werd in 2010 opgericht. Monsif was toen de eerste artiest die werd getekend. Later volgden meerdere artiesten zoals Lijpe en Ismo. Andere rappers die door het label zijn vertegenwoordigd, zijn onder meer Ashafar, die nu overigens erg goed gaat, Rambo, Ouasside, DinDin, Niko, Youngtatta, Paramocro, Jevv en Badboy Taya. 

Er zijn natuurlijk nog veel meer goede rap labels waar je jouw demo aan kan laten horen, zoals Hella Cash Gang, maar dit zijn wel hele bekende en grote rap labels en zeker het proberen waard. Wie niet waagt, wie niet wint, toch?

5 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here