HomeWritingSteeds meer tijdschriften stoppen ermee.

Steeds meer tijdschriften stoppen ermee.

Is het gedaan met tijdschrift land? Althans met de “papieren” tijdschriften in de winkels?

Hitkrant, Cosmogirl en Girlz, je kon vroeger niet wachten totdat ze weer op je deurmat lagen. Je hele kamer hing vol met posters en alle quizzen. Helaas moeten we vaarwel zeggen tegen dit jeugdsentiment, want de stekker wordt uit deze drie titels getrokken. 

Maar ook het feministische en stoere blad Viva stopt ermee. Een leuk blad gericht op powervolle vrouwen. Helaas dus niet meer in trek. Ze stoppen ook online, erg jammer.

Welk tijdschrift gaat het wel overleven?

Wij denken dat het magazine &C van Chantal Janzen ook in de problemen gaat komen. Het is niet bijzonder genoeg en kan natuurlijk niet tippen aan de populaire succesvolle Linda. Ook de linda.meiden doet het erg goed

De meest logische verklaring voor de neergang op de bladenmarkt is natuurlijk: internet. De toekomst is gewoon internet. Google en social media.

Alles is ook gratis online te vinden tegenwoordig. Leuke online magazines zoals Wendyonline, NSMBL, workjuice, girlscene en vele leuke andere blogs. Normaal pak je een tijdschrift, nu pak je je mobiel en scrol je door je social media of ga je Googlen op zoek naar gratis content en informatie.

Het wordt dus moeilijk voor de tijdschriften die er nog zijn. Welke gaan het overleven en welke niet? De grote vraag is dan ook is het wel zo,n goed idee om nu een opleiding in journalistiek te beginnen?…Wil je meer lezen over studiekeuzes, beroepen en het inkomen van je favoriete ondernemer. Neem dan een kijkje op www.carrieretijd.nl.

mandy
mandy
me, myself and I.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments