HomeWritingDe Groene Meisjes: het blog dat je moet kennen!

De Groene Meisjes: het blog dat je moet kennen!

De groene meisjes: het blog dat je moet kennen als je into food bent.

Bloggers zijn ook creatievelingen en leuke interessante bloggers verdienen een plekje op Life of an Artist. We rise by lifting others, right!;)

Het blog is van Merel. Merel neemt je graag mee in haar persoonlijke onderzoek naar een duurzame en meer bewuste leefstijl.

Door haar huisgenoot Jamie ontdekte Merel plantaardig eten en werd ze veganist vanwege haar liefde voor dieren. In haar vrije tijd stond ze vaak sushi te maken in haar kleine keuken in Amsterdam oost, als ook flessen limonadesiroop, bananenbrood, linzensoep… Wat maakte ze eigenlijk niet? Gelukkig was haar huis vlakbij de Javastraat en kon ze lopend naar alle supermarktjes en andere leuke winkels. Op vrije dagen trok Merel er graag op uit naar kringloopwinkels door het hele land. In de afgelopen jaren heeft ze ontelbare tweedehands schatten gescoord.

Veganisme en duurzaamheid waren in die tijd – we hebben het over zo’n 10 jaar geleden – nog helemaal niet zulke veelbesproken onderwerpen zoals ze nu zijn. In de supermarkt was het zoeken naar producten zonder dierlijke ingrediënten. De handige groene vegan labels waren er toen nog lang niet. Op het internet ging ze op zoek naar lekkere recepten. Wat bleek: alle websites en blogs waren Engels of Amerikaans (of Zweeds, maar daar begrepen ze natuurlijk helemaal niks van!). Veel trends komen vanuit Amerika. Denk aan de Edgy fashion style en the Side Hustle. Ze besloten samen (ik weet niet precies met wie, ik neem aan met Jamie) om hun eigen Nederlandse blog op te richten en noemden het “De Groene Meisjes” en dat werd ongeveer 10 jaar later een groot succes.

Inmiddels trekt het blog meer dan 200.000 unieke bezoekers per maand en heeft ze vele volgers op Instagram, leuke samenwerkingen met merken en meer.

Een aanrader om te bekijken!

mandy
mandy
me, myself and I.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments