HomeWritingGeld verdienen met een interieurblog in 2024, maar hoe?

Geld verdienen met een interieurblog in 2024, maar hoe?

Geld verdienen met een interieurblog in 2024, maar hoe?

Is bloggen nog wel van deze tijd? Ja zeker en het kan je ook echt geld opleveren.

Jouw creatieve passie is interieur design, maar…

Wat is interieur design nou eigenlijk?

De meeste creatievelingen zullen dat wel weten. Interieur is de algemene benaming voor de binnenkant van een object. In het dagelijks spraakgebruik wordt met het “interieur” echter doorgaans de inrichting van een auto, een boot, een huis of een vergelijkbare ruimte bedoeld. Het interieur omvat in deze gevallen met name het meubilair. In dit artikel spreken we over een woonblog.

Je kan op je woonblog bijvoorbeeld bespreken wat de trends van het jaar zijn. Welke kleuren en materialen zien we dit seizoen? Hoe vertaal je de trends naar je eigen huis?Een woonblog geeft inspiratie voor het inrichten van je huis.

Hoe verdien je geld met een interieurblog?

Er zijn verschillende manieren.

Je kan denken aan gesponsorde content. Een bedrijf wil samen werken met jou en betaald jou om een product te promoten. Dit zie je veel voorkomen. De prijs die je kan vragen hangt af van het aantal bezoekers dat jou blog hebt en van andere statistieken zoals jouw domeinwaarde.

Verder kan je uiteraard advertenties op je blog plaatsen (Google Adsense), maar dit is geen vetpot. Mocht je nou meer dan 50k unieke bezoekers per maand hebben, ga dan voor Mediavine. Een goede premium advertiser. Er zijn er nog meer, maar over Mediavine lezen we veel goed ervaringen.

En dan. Wat nog meer?

Misschien heb je het al voorbij zien komen: affiliate marketing. Een fijne manier van geld verdienen voor bloggers (waaronder woonbloggers).

Het voordeel aan affiliate marketing is dat je niet zelf met elke producent/webshop contact hoeft te leggen en onderhandelingen hoeft te voeren. Er zijn een aantal grote affiliatepartijen in Nederland waarbij je je aan kunt sluiten.

Verzamel de woonaccessoires die jij kocht, met aantrekkelijk sfeer- en productbeeld, en kijk welke van de webshops waar je shopte ook een affiliate campagne heeft. Plaats een linkje en voila. Jouw affiliate producten staan op jouw site en ze kunnen gekocht worden door jouw bezoekers/lezers.

Om je een voorbeeld te geven van woonshops die gebruik maken van affiliate marketing.

 • B-original.nl (Tradetracker, 7%)
 • Cookandco.nl (Tradetracker, 4,5%)
 • Designlemonade.nl (Affilinet, 10%)
 • Detafelvan10.nl (Tradetracker, 7%)
 • Etsy.com (Zanox, 5%)
 • Flinders.nl (Zanox, 9%)
 • HEMA (Zanox, 6%)
 • Leenbakker.nl (Tradetracker, 5%)
 • Sweetlivingshop.nl (Tradetracker, 9%)
 • Vtwonen.nl (Tradetracker, 10-12%)
 • Wonenmetlef.nl (Tradetracker, 10%)
 • Xenos (Tradetracker, 4%)

Kijk wel uit dat je je blog niet te vol gooit met affiliate links. Raad soms ook producten aan die je gewoon de moeite waard en bij je website/blog passen.

Geld verdienen met je interieurblog? Denk dan advertenties, affiliate marketing of gesponsorde content.

Succes met je blog!

 

.

mandy
mandy
me, myself and I.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments