HomeMoneyGeld verdienen met Mediavine. Hoe dan?

Geld verdienen met Mediavine. Hoe dan?

#ad

Geld verdienen met Mediavine. Een goed alternatief voor Adsense. Al van gehoord? Zo niet, lees dan snel verder. Dit kan belangrijk zijn voor jouw online onderneming! 

Life of an Artist is er niet alleen voor de artiest, maar ook voor de creatieve online  ondernemers die naar mogelijkheden zoeken op het web. We weten allemaal dat kunst voor velen een hobby is en vaak ook niet meer wordt dan dat. Maar wij helpen jou verder. 

Geld verdienen met een online magazine of blog. Er zijn al vele online blogs/mageines. Denk aan de grote blogs zoals NU.NL, metronieuws.nl, RTL.nl etc, maar ook wat kleinere sites zoals Parra.nu, complexnl.com, axed.nl, manners.nl, fem-fem.nl, funx,nl etc.

Ben jij goed met content en Google? Dan is er altijd plek voor meer talent en online blogs. Wie zegt dat bloggen dood is in 2023? Bloggen over je eigen leven is wel een beetje dood ja.. the oldskool days. Dit is niet meer hip! Begin een allround blog voor mannen, vrouwen, jongeren, talent etc. Think big en schrijf voor een bepaalde doelgroep. 

Sommige zullen misschien denken. HUH, waarom help je concurrenten met meer verdienen en geef je advies gratis weg? Omdat iedereen het verdient om online te ondernemen, maar niet iedereen heeft het doorzettingsvermogen. Anders zouden er wel meer online magazines zijn. Een succesvol blog of online magazine kan namelijk jaren duren en niet iedereen heeft dit geduld. Wil jij werken (investeren) in een blog/online magazine om er vervolgens 3 a 4 jaar niks van terug te zien? Dat is niet voor iedereen weggelegd. Dit vereist discipline en doorzettingsvermogen en deze mensen helpen we graag verder. 

Veel online magazines en bloggers zullen Google Adsense wel kennen, maar er is ook een premium advertising network voor de grotere blogs/online magazines genaamd Mediavine. Het is vooral voor Engelse websites, maar wij hebben navraag gedaan en je kan er ook met je Nederlandse site terecht. Of je wordt toegelaten is nog maar de vraag. Ze laten niet elke blogger/online magazine zomaar toe. Dit vereist sowieso originele content, genoeg bezoekers en een goede relatie met Google Adsense (in ieder geval niet verbannen). 

Je hebt ongeveer 60.000/80.000 pageviews per maand nodig om toegelaten te worden tot dit netwerk. Hier zitten wij nog niet aan, dus wij knallen nog even door. 60.000 pageviews is ongeveer 15.000/20.000 unieke bezoekers per maand. Dit kost tijd. Schrijven en werken aan je marketing. Ze geven aan dat je 50.000 unieke sessies per maand nodig hebt (te zien in Google Analytics)dit komt dus ongeveer neer op 80.000 pageviews. 

Mediavine is een van de grootste advertentie netwerken voor bloggers in Nederland. Grote nieuwswebsites zoals nu.nl en RTL gebruiken vaak Mediavine, omdat deze miljoenen bezoekers per maand hebben. Er zijn ook wel wat Nederlandse netwerken die goed betalen, maar die hebben vaak meer eisen (hoger aantal bezoekers). 

Mediavine heeft diverse soorten advertenties die allemaal apart verdienen. De inkomsten zijn, net zoals bij alle andere advertentienetwerken, afhankelijk van de niche waarop jouw website zich richt en het verkeer (USA traffic levert altijd meer op), maar ga uit van 10 tot 20 euro per 1000 pageviews. Dit kan dus aardig oplopen als je miljoenen pageviews per maand hebt. Heb je 60.000 pageviews? Dan verdien je dus tussen 600 euro en 1200 euro of misschien zelfs meer, afhankelijk van jouw website niche. Finance doet het altijd het beste. Niet verkeerd toch? Dit kan alleen maar meer worden. Heb jij meerdere blogs? Probeer toegelaten te worden en let us know the results! Deel jouw kennis!

Wil jij nou liever veel geld verdienen door te beleggen? Bekijk dit dan eens.

Image: Unsplash

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments