HomeMoneyGeld verdienen met Mediavine. Hoe dan?

Geld verdienen met Mediavine. Hoe dan?

Geld verdienen met Mediavine. Een goed alternatief voor Adsense. Al van gehoord? Zo niet, lees dan snel verder.

Life of an Artist is er niet alleen voor de artiest, maar ook voor de creatieve ondernemers die naar mogelijkheden zoeken op het web. We weten allemaal dat kunst voor velen een hobby is en vaak ook niet meer wordt dan dat.

Geld verdienen met een online magazine of blog. Er zijn er al velen. Denk aan de grote blogs zoals NU.NL, metronieuws.nl, RTL.nl etc, maar ook wat kleinere sites zoals Parra.nu, complexnl.com, axed.nl, manners.nl, fem-fem.nl, funx,nl etc.

Ben jij goed met content en Google? Dan is er altijd plek voor meer talent en online blogs. Wie zegt dat bloggen dood is in 2023? Bloggen over je eigen leven is wel een beetje dood ja.. the oldskool days. Begin een allround blog voor mannen, vrouwen, jongeren, talent etc. Think big!

Sommige zullen misschien zeggen en denken, waarom help je concurrenten met meer verdienen en geef je advies gratis weg? Omdat iedereen het verdient om online te ondernemen, maar niet iedereen heeft het doorzettingsvermogen. Anders zouden er wel meer online magazines zijn. Een succesvol blog of online magazine kan namelijk jaren duren en niet iedereen heeft dit geduld. Wil jij werken (investeren) in een blog/online magazine om er vervolgens 3 jaar niks van terug te zien? Dat is niet voor iedereen weggelegd. Dit vereist discipline en doorzettingsvermogen.

Veel online magazines en bloggers zullen Adsense wel kennen, maar er is ook een premium advertising network voor de grotere blogs/online magazines genaamd Mediavine. (Er zijn er nog meer, maar dit is echt een goede althand at lezen en horen we). Het is vooral voor Engelse websites, maar wij hebben navraag gedaan en je kan er ook met je Nederlandse site terecht. Of je wordt toegelaten is nog maar de vraag. Ze laten niet elke blogger/online magazine zomaar toe. Dit vereist sowieso originele content.

Je hebt ongeveer 60.000/80.000 pageviews per maand nodig om toegelaten te worden tot dit netwerk. Hier zitten wij nog niet aan, dus wij knallen nog even door. 60.000 pageviews is ongeveer 30.000/40.000 unieke bezoekers per maand. Dit kost tijd. Schrijven en werken aan je marketing.

Mediavine is een van de grootste advertentie netwerken voor bloggers in Nederland. Grote nieuwswebsites zoals nu.nl en RTL gebruiken vaak Mediavine, omdat deze miljoenen bezoekers per maand hebben.

Mediavine heeft diverse soorten advertenties die allemaal apart verdienen. Je kan bij Mediavine verdienen met banner advertenties, sponsor banners, videobanners, rich media banners, rich media video’s, text link advertenties, verticale banners en diverse mobiele advertenties. Genoeg mogelijkheden dus.

De inkomsten zijn, net zoals bij alle andere advertentienetwerken, afhankelijk van de niche waarop jouw website zich richt, maar ga uit van 10 tot 20 euro per 1000 pageviews. Dit kan dus aardig oplopen als je miljoenen pageviews per maand hebt. Heb je 60.000 pageviews? Dan verdien je dus tussen 600 euro en 1200 euro of misschien zelfs meer, afhankelijk van jouw website niche. Niet verkeerd toch? Dit kan alleen maar meer worden. Heb jij meerdere blogs? Probeer toegelaten te worden en let us know the results! Deel jouw kennis!

Wil jij nou liever veel geld verdienen door te beleggen? Bekijk dit dan eens.

Image: Unsplash

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd. Bekijk carrieretijd.nl
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments