HomeBeautyBeautyvlogger worden in 2024, hoe dan en hoe verdien je geld?

Beautyvlogger worden in 2024, hoe dan en hoe verdien je geld?

Make-up, beauty is populair. Eerst waren het blogs. Nu is het vooral TikTok en YouTube.

We kennen allemaal Nikkie de Jager, die famous is geworden met haar populaire en originele make-up kanaal. Nikkie Tutorials. Nikkie is 15 jaar later miljonair en doet nu van alles. Maar ze werd niet famous overnight. Ze is al bezig vanaf 2009 en is nu wereldfamous. Ze is populair, rijk en gewoon goed in wat ze doet!

Ze laat originele looks zien, test producten uit en komt altijd weer verassend uit de hoek. Be you, be original en doe het net even anders.

Maar jij? 

Waar en hoe ga je er nu nog tussen komen en beginnen? Lees gauw verder.

Het worden van een beautyvlogger kan een boeiende carrière zijn voor mensen met een passie voor make-up, huidverzorging en beautyproducten. Het kan echter ook een zeer competitieve industrie zijn. Hier zijn de stappen die je kunt nemen om een beautyvlogger te worden en hoe je geld kunt verdienen:

Stappen om een Beautyvlogger te Worden:

 1. Passie en Interesse: Allereerst moet je een sterke passie hebben voor beauty en cosmetica. Beautyvloggen vereist kennis van producten, technieken en trends, dus het is belangrijk om oprecht geïnteresseerd te zijn in dit onderwerp.
 2. Contentplanning: Begin met het plannen van je content. Bedenk welke soorten video’s je wilt maken, zoals make-up tutorials, productrecensies, huidverzorgingsroutines en meer. Een contentkalender kan helpen om consistent te blijven bij het uploaden van video’s.
 3. Uitrusting en Technische Vaardigheden: Investeer in kwalitatieve apparatuur, zoals een camera, microfoon en verlichting, om professioneel ogende video’s te maken. Leer de basisprincipes van videobewerking, zoals het bewerken van video’s en het toevoegen van grafische elementen.
 4. Kanaalcreatie: Maak een YouTube-kanaal dat specifiek is gericht op beauty en cosmetica. Kies een herkenbare naam en maak een aantrekkelijke profielpagina.
 5. Contentcreatie: Begin met het maken en uploaden van je eerste video’s. Zorg ervoor dat de inhoud van hoge kwaliteit is, informatief en boeiend voor je doelgroep. Gebruik trefwoorden en tags om je video’s vindbaar te maken.
 6. Consistentie: Het is belangrijk om regelmatig nieuwe content te plaatsen. Consistentie helpt bij het opbouwen van een loyale kijkersbasis.
 7. Engagement: Communiceer actief met je kijkers door middel van opmerkingen, sociale media en live chats. Dit kan helpen bij het opbouwen van een gemeenschap rond je kanaal.
 8. Zelfpromotie: Deel je video’s op sociale media platforms zoals Instagram, Twitter en Facebook om je bereik te vergroten.
 9. Kwaliteit boven kwantiteit: Het is belangrijk om kwaliteit boven kwantiteit te stellen. Liever minder, maar goed uitgewerkte video’s dan haastige en onnauwkeurige content.

Hoe Geld Verdienen als Beautyvlogger (zo makkelijk is het echt niet, je hebt echt een groot bereik nodig dus geef het de tijd en werk hard aan promotie en marketing). 

 1. Advertentie-inkomsten: Het meest voor de hand liggende manier om geld te verdienen op YouTube is via advertentie-inkomsten. Zodra je voldoende abonnees en kijkuren hebt, kun je je kanaal kwalificeren voor het YouTube Partner Programma. Je verdient geld op basis van advertenties die worden weergegeven in je video’s.
 2. Sponsordeals: Je kunt sponsordeals aangaan met beauty- of cosmeticabedrijven. Ze betalen je om hun producten te presenteren en te beoordelen in je video’s. Het is belangrijk om eerlijk en transparant te zijn over sponsoringen.
 3. Affiliate marketing: Door affiliate links in de beschrijving van je video’s op te nemen, kun je commissies verdienen wanneer kijkers via die links producten kopen. Zorg ervoor dat je alleen producten promoot waar je oprecht in gelooft.
 4. Productverkoop: Als je je eigen productlijn van beautyproducten of merchandise hebt, kun je geld verdienen door deze te verkopen aan je volgers.
 5. Consultancy en workshops: Met de tijd kun je je expertise op het gebied van beauty en cosmetica ontwikkelen. Je kunt betaalde consultancydiensten aanbieden of workshops en cursussen geven.
 6. Sprekersoptredens: Als je bekendheid groeit, kun je worden uitgenodigd voor sprekersoptredens op beauty- of cosmetica-evenementen.
 7. Collaboraties: Samenwerken met andere beautyvloggers of influencers kan resulteren in betaalde samenwerkingen of gedeelde inkomsten.
 8. Merchandise: Verkoop merchandise met je merknaam, zoals kleding, accessoires of beautyproducten die je zelf hebt ontwikkeld. Nikkie de Jager heeft haar eigen make-up/beauty lijn: Nimya!

Je moet echt met iets origineels komen en jezelf durven te laten zien. Je kan ook je blog koppelen aan je YouTube kanaal (wat dacht je van iammandyb.com? een beauty, fashion en lifestyle magazine), YouTube komt later en proberen om op allerlei manieren actief te zijn. Hoe meer kanalen hoe beter. Get the beauty fame and become the next Nikkie!

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments