HomeWritingBeginnen met bloggen in 2024. Yes, why not?

Beginnen met bloggen in 2024. Yes, why not?

Beginnen met bloggen in 2024: yes, lets do this!

Je zal wel denken: moet ik nog wel beginnen met een blog in 2024?

Het is lastig om er nog tussen te komen, tussen al die bloggers die nu veel bezoekers hebben, hoog scoren in Google met content, veel social media volgers hebben etc.

Maar, waar een wil is is een weg. Dus gewoon doen!

Kom met een goed idee. Misschien is het een goed idee om een origineel blog te starten met goede originele topics. Dingen waar mensen naar Googlen en nieuwsgierig naar zijn. Er mogen dan veel meer blogs bijgekomen zijn, er wordt ook veel meer gezocht dan voorheen. Google zegt natuurlijk niet hoeveel, maar zeker 2 keer zoveel dan 5 jaar geleden en wij hebben zo,n gevoel dat dat over 5 jaar nog eens 2 keer zoveel is. Lang leven Google dus!

Doe dus keyword research. Je zal misschien denken en wat is dat? Keyword research is het proces van het ontdekken van woorden en zinnen die mensen gebruiken in zoekmachines, zodat je je content hierop kan richten en zodoende hoog in de ranking komt van Google voor deze zoekwoorden. Wil jij nou alles leren over SEO teksten schrijven.

Je gaat dus niet alleen leuk over je persoonlijke schrijven/bloggen, nee je gaat gericht zoeken op onderwerpen/topics waar veel wordt op gezocht en dat dus veel gelezen wordt.

Want uiteindelijk wil je graag lezers en bezoekers toch op je blog? En wie weet kan je er zelfs wat aan verdienen als je het goed doet. Hoe meer lezers, hoe meer geld uiteindelijk. Je telt pas echt mee in de blogwereld vanaf ongeveer 5000/10.000 unieke bezoekers per maand en dat is aardig wat en dat duurt ook wel even voordat je dat bereikt. Denk dan gauw aan een paar jaar.

Verwacht niet te veel de eerste paar maanden en blijf gewoon schrijven. Steek tijd in social media en zorg dat je opvalt in social media land. Ook via social media komen namelijk bezoekers. Denk dan aan Instagram, Facebook, Twitter, Tiktok etc. Ben je van de filmpjes make? Begin dan ook met Youtube en promoot zo jouw blog.

Beginnen met bloggen in 2024? Ja gewoon doen, zet hem op!

 

 

 

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments