HomeWritingLeven van je blog in 2024. Kan dat eigenlijk wel?

Leven van je blog in 2024. Kan dat eigenlijk wel?

Leven van je blog in 2024? Kan dat nog wel?

Ja dat kan zeker, maar de meeste online bloggers zijn of al jaren bezig. Lees:10 jaar of meer. Denk dan onder andere aan Cynthia Schultz, Serena Verbon en Jelle Hermus.Zij hebben goedlopende websites/blogs met genoeg bezoekers. Soms wel een half miljoen per maand.  Ze hebben dus een groot bereik, veel volgers en bezoekers op hun site waardoor ze hogere bedragen kunnen vragen voor gesponsorde content en daarmee een fulltime inkomen kunnen verdienen. Daarnaast hebben ze vaak een webshop of maken ze gebruik van affiliate marketing of verkoop ze hun eigen boeken.

Vergeet niet dat sommige bloggers in het begin dag en nacht bezig zijn geweest met hun blog. De content, teksten, maar ook de promotie/marketing etc. Goede artikelen en marketing kost veel tijd.

Meer leren over affiliate marketing? Lees dit dan eens. Een mooie manier om extra te verdienen als blogger, maar ook als influencer op de gram of YouTube.

Of je hebt bloggers met meerdere blogs en die verdienen daarmee een fulltime inkomen. Ik ben daar 1 van. Ik ben nu dik 3 jaar bezig met bloggen en online magazines en verdien met 2 Nederlandse blogs een gemiddeld fulltime inkomen. De ene maand beter dan de andere uiteraard. Daarnaast ben ik nu ook in het Engels bezig en wil ik me focussen op advertisers zoals Mediavine en Adthrive die goed betalen. Als je je focust op de USA en de rijke landen kan je met bepaalde premium advertisers meer verdienen dan als bijvoorbeeld met Adsense en Ezoic.

Adsense is helaas geen vetpot, maar gewoon een extra kleine verdiensten meestal.Pas vanaf meer dan 500k bezoekers is het een leuke verdienste. De rest is gewoon een beetje extra. Het hangt ook wel wel af van je onderwerp. Finance blogs leveren wel meer op.

Maar heb jij nu pas het bloggen en het online bezig zijn ontdekt? Dan is het wel een stuk moeilijker. Moeilijk, maar niet onmogelijk. Het beste is om met een concept te beginnen en niet een persoonlijk blog. Tenzij je misschien Selma Omari, Rianne Meijer of Anna Nooshin bent. Zij hebben de naam en de fame already dus verdienen gelijk goed geld met een online blog. Anna Nooshin begon haar carriere met het platform NSMBL en heeft deze als het goed is voor een mooi bedrag verkocht. Hoeveel is niet precies bekend. De kick off van haar carriere.Inmiddels doet ze zoveel meer. Maar iedereen begint ergens toch?

Ik zie zeker kansen voor bekende influencers op de gram om hun empire te vergroten door middel van een website. Er is nog steeds vraag naar gesponsorde content (wel vaak met linkjes erin en zonder gesponsorde tags), maar dit kan je zelf aangeven of je dit wel of niet wil. Ook kan je veel verdienen met casino content en banners. Maar niet iedereen wil dit op haar site hebben. Er zijn dus nog zeker mogelijkheden voor bloggers, maar het is minder dan 10 jaar geleden toen bloggen echt een big hype was.

Leven van je blog in 2024? Dat kan zeker, maar altijd beter als je al famous bent. Maak er een concept van , een merk. Daarmee kom je sowieso verder.

Hoeveel verdien jij met blog? Ben je tevreden? Of verdien je momenteel meer met je social media kanalen?

Be open!

Ben jij nou meer het type voor beleggen? Zie jij daar een carrière in? Bekijk deze cursus dan eens.

 

 

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments