HomeInfluencersBloggen in 2024, hoe leuk is dat?

Bloggen in 2024, hoe leuk is dat?

Bloggen in 2024, hoe leuk is dat? is het echt wel zo leuk eigenlijk?

Kan bloggen je aan het lachen maken? Kan je misschien leven van een blog? Zijn deze 2 dames aan het lachen omdat ze van hun online blog hun werk hebben gemaakt na 5 jaar? Wie weet!;)

Bloggen, wie doet dat nou nog anno 2024? Zit niet iedereen op TikTok en Instagram? Juist ja, daarom doen wij aan bloggen. Je komt er niet meer tussen op TikTok of op Instagram. Daarnaast is Instagram meer een Onlyfans platform aan het worden. Alle influencers gaan over op Onlyfans. Of althans diegene die niet niks verdienen met Instagram.

Bloggen is leuk, maar wat uiteindelijk leuker is is dat je er van kan leven. Je maakt van je passie je werk. Je bent boss vrij en kan leven van advertenties, gesponsorde content en affiliate marketing.

Maar dit is echt niet zo makkelijk! Affiliate marketing valt tegen. Hier heb je echt meer bezoekers voor nodig op je blog. Lees: 100.000 of meer ipv 10.000 unieke bezoekers. Jacko Meijaard doet alsof affiliate marketing een goede manier van verdienen is en alsof het easy is, maar makkelijk is het echt niet.

Advertenties levert ook alleen veel op als je grote aantallen bezoekers hebt. Oftewel bezoekers is alles.

Heb je 10.000 unieke bezoekers per maand zoals dit magazine dan verdien je misschien een minimum loontje met jouw blog. Bloggen is dus echt hard werken!

Maar hoe kom je aan die bezoekers als je geen beroemdheid bent?

Google marketing! Schrijf voor Google, over trends, populaire onderwerpen, mensen etc. Dingen waar mensen naar zoeken in de zoekmachines.

Enkele tips voor jou om van bloggen je werk te maken (makkelijk is het zeker niet, maar met wat doorzettingsvermogen en de juiste strategie kan je er komen).

1.Blog regelmatig

Dus niet 1 keer in de maand, maar 2 of 3 keer per week. 10 posts per maand is een mooi aantal. Google houdt hiervan! Keep your blog updated. Laat mensen terug komen voor interessante content.

2.Blog in het Engels en bereik de hele wereld

Ga voor een Engels blog met een goede pakkende naam. Veel domeinnamen zijn al weg, maar bedenk iets origineels. Artistheat.com was nog vrij. Hoe dan? Niemand die daar op is gekomen? Ga je zelf schrijven of ga je voor die tekstschrijver? Ik doe beiden. De onderwerpen waar ik veel van weet schrijf ik zelf, de andere laat ik schrijven.

3.Deel je berichten ook op social media.

Google is niet alles. Er komen ook bezoekers naar je site door je social media pagina’s . Denk dan aan een Fb pagina die mensen kunnen liken, een Instagram account en eventueel een TikTok account.

4.Volhouden

Ik denk dat veel bloggers na 2 a 3 jaar stoppen omdat ze er dan nog steeds niks mee verdienen. Heb jij discipline om 8 tot 10 jaar te bloggen voor niks? en dan daarna een mooi fulltime inkomen ermee te verdienen? Een blog kost nou namelijk jaren de tijd. Je kan het proces versnellen met marketing. Maar de eerste paar jaren moet je niet op veel geld rekenen.

Nog 8 jaar te gaan dus voor dit blog..oeehh. Dat duurt nog wel even. Het kan natuurlijk ook al eerder succesvol zijn en veel bezoekers hebben.

Keep going! Cheers.

 

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments