HomeInfluencersIs Instagram het nieuwe blog platform voor 2024?

Is Instagram het nieuwe blog platform voor 2024?

Veel bloggers zullen niet blij zijn met de komst van Instagram en de hype van influencers.

Er zijn namelijk veel meer Instagrammers/influencers dan bloggers. Het is dus lastiger om geld te verdienen met jouw Instagram terwijl je er al vroeg bij was en veel volgers hebt en of gewoon een bekendheid bent. Denk aan Monica Geuze, Anna Nooshin en Enzo Knol. Maar dan nog is het lastig om hier echt een fulltime inkomen uit te halen. Voor deze grote bekendheden is het wel mogelijk. Maar voor gewone random mensen die met Instagram bezig is het niet makkelijk. Uiteraard kan je wel adverteren om zo meer volgers en likes te krijgen. Maar voor de big business (meer dan 500k volgers) zal je meer geduld moeten hebben of meer moeten doen aan jouw online fame.

Terwijl je met een goed lopend blog (ja ook nog in 2023) makkelijk een fulltime inkomen kan verdienen. Nouja makkelijk is het niet, maar het kan zeker wel. Ik denk dat dit eigenlijk het moment om een blog te starten, want er zijn er niet veel meer. Je hebt dus minder concurrentie.

Wil je nu nog beginnen met bloggen, dan zal er wel minder animo voor zijn. Jongeren zitten tegenwoordig gewoon meer op social media, zoals Instagram en TikTok. Ik denk wel de populairste kanalen van nu. Video content overheerst, maar er zijn altijd mensen die graag Googlen en lezen. Ben jij al een grootheid op Insta of TikTok? Begin dan ook een blog, promoot jouw blog op jouw kanalen en verdien extra veel geld.

Instagram heeft dus misschien een beetje het bloggen verpest. Het is minder populair. Maar je kan nu ook juist wel je voordeel doen met een blog met goede artikelen. Ga dus niet voor een daily life blog met van alles over jouw leven (het oldskool bloggen), maar ga voor een niche en een goed design. Een blog voor mannen, een blog voor vrouwen. Interessante topics, informatie en meer. Maak er meer een soort van info magazine van. Des meer de kans op een fulltime inkomen na 3/4 jaar.

Instagram heeft dus misschien voor velen startende bloggers het bloggen verpest, maar er is nog hoop en kansen voor diegene die gaan voor de beste SEO content. Daarnaast kan je met een blog op verschillende manieren geld verdienen terwijl het bij Instagram meestal gaat om samenwerkingen met merken.

Wil jij toch graag bloggen? Ga er gewoon voor in 2023. Voor tips kan je ons altijd mailen en lees vooral onze andere artikelen.

 

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments