HomeWritingIs bloggen niet gewoon een hobby in 2024? Nee hoor!

Is bloggen niet gewoon een hobby in 2024? Nee hoor!

Is bloggen een hobby in 2024? Of is het meer dan dat?

Nee bloggen is zeker niet alleen een hobby. Het internet biedt anno 2024 vele mogelijkheden en er zijn ontzettend veel mensen die online een carrière hebben en rijk zijn geworden door middel van bloggen, YouTube, TikTok of Instagram. Kijk bijvoorbeeld naar Rianne Meijer. Dat is een succesvolle influencer met anno 2023 meer dan 1.5 miljoen volgers (ook wel wat gekocht natuurlijk, maar he wie niet dan?!), maar ze verdient al gauw 10.000 euro per gesponsorde post en heeft vele samenwerkingen met merken. Of zij al miljonair is ons niet helemaal duidelijk. Wij denken van niet. Ze is pas sinds 2017 fanatiek bezig met haar Instagram en heeft verder geen eigen bedrijf naast social media. Lees hier meer over haar vermogen.

Maar dit kan dus ook door te bloggen. De meeste Nederlandse bloggers verdienen gewoon een fulltime inkomen of een aardige bijverdienste. Denk aan Cynthia Schultz en Serena Verbon die hiernaast ook doen aan YouTube, Instagram en Cynthia heeft een eigen bedrijf, maar als je blogt in het Engels kan je zeker groot worden. Je bereikt miljoenen Google zoekers per maand. Als je het goed aanpakt althans en aan marketing doet. Denk dus aan SEO. Alles wat nodig is om te ranken in zoekmachines zoals Google. Op Fiverr en Upwork vind je freelancers die jou kunnen helpen met SEO. Goed en betaalbaar. Even zoeken en reviews lezen.

Bloggers en ondernemers zoals Joel Brown, Perez Hilton en Neil Patel zijn miljonair geworden dankzij hun Engelse blog. Wel hebben ze meer een brand neergezet en hebben ze keihard gewerkt aan de content en aan de marketing. Je wordt natuurlijk niet zomaar miljonair met een blog. Dit kost jaren de tijd.

En hoe ga je vervolgens verdienen? Veel mensen zeuren over de advertenties en gesponsorde posts op parra.nu en puna.nl (gezien op social media). Het is meer dan alleen een hip-hop platform inmiddels. Maar mensen moeten het ook van de andere kant bekijken. Je wilt ook geld verdienen uiteindelijk en dan moet je soms een beetje afwijken van je eerste idee voor je blog/online magazine. Als je van bloggen dan een hobby wil maken moet je commerciëler denken. Het hoort erbij. Denk groter en in de langere termijn. Denk aan de toekomst. Websites zoals parra.nu en puna.nl zijn wel commercieler geworden en richten zich niet alleen meer op hip-hop, maar als je geld wilt verdienen met je uitbreiden.

Succes met jouw commerciële blog. Ga voor de money en de bezoekers in 2024.  Bloggen is zeker niet alleen maar een hobby.

mandy
mandy
me, myself and I.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments