HomeMoneyPassief inkomen met Youtube in 2024, hoe dan?

Passief inkomen met Youtube in 2024, hoe dan?

Passief inkomen met Youtube in 2024. Hoe pak je dat aan?

Wij zijn er voor de jongeren (maar met name ook voor creatieve mensen) die graag online geld willen verdienen en geven tips en tricks op allerlei gebied. Lees vooral onze andere artikelen. Veel jongeren denken aan Instagram en TikTok tegenwoordig, omdat deze platformen erg trending zijn, maar bloggen en YouTube zijn ook manieren van passief inkomen.

Passief inkomen is erg trending tegenwoordig. Een passief inkomen betekent eigenlijk dat je geld verdient terwijl je daar niet continue voor hoeft te werken.

Het kan op verschillende manieren. Denk een een huis kopen en verhuren, geld beleggen, Maar het kan dus ook door YouTube video’s te maken en online te plaatsen. Maar denk ook aan bloggen, wat wij dus doen. Veel mensen vergeten dat, omdat het niet meer zo populair is als 5 jaar geleden.

Wij verdienen een passief inkomen door te bloggen. Wij hebben meerdere blogs (of eigenlijk ik). Bloggen is eigenlijk net zoals een YouTube een goede manier. Maar bloggen is wel een beetje uit en YouTube wordt door jongeren nu volop gebruikt. Overheerst videocontent nou eigenlijk? Lees dit dan eens.

Het is niet makkelijk om veel te verdienen met Youtube. Hier heb je echt miljoenen views voor nodig.

Begin jij bij 0 en ben je helemaal nieuw met YouTube? Ga dan voor video’s waar veel naar gezocht wordt. Beauty bloggers zijn wel leuk, maar er zijn er al ontzettend veel van. Ook game bloggers zijn er al veel, food bloggers etc.

Gewoon bloggen over je leven zoals Enzo Knol en Monica Geuze gaat je waarschijnlijk ook niet veel opleveren tenzij je viraal gaat met iets unieks. Maar het regular vloggen is een beetje uit.

Ga voor iets origineels, iets unieks en net zoals met bloggen kijk waar er veel naar gezocht wordt in de zoekmachine.

Wij bloggen bijvoorbeeld veel over de Kardashians en Jenners en hun merken zoals Skims en Kylie cosmetics. Maar ook over Rihanna en waarom ze zo successvol is. Mensen zijn hier benieuwd naar. Doe reviews van producten en begin een review account. Ga voor populaire bekende merken, koop de producten en maak reviews. Zo heeft bijvoorbeeld deze dame een miljoen views op haar brutale Skims review. Mensen zoeken hierna in de Youtube zoekmachine. Maar zo kan je dus ook voor andere merken gaan en producten kopen. Zo zijn er nog veel meer ideeën. Denk jij dat je een goud idee hebt? Ga ervoor!

Maar hoe verdien je dan met Youtube?

De bekendste manieren om een passief inkomen te verdienen met YouTube zij (let op: deze manieren zijn ook van toepassing voor bloggers, voor degene die liever gaan bloggen).

Google Adsense: Dit is het partnerprogramma van YouTube waarmee je reclames kunt laten weergeven onder je video’s. Je verdient dan een geldbedrag per 1000 weergaven. Let op: dit zijn geen grote bedragen en ligt rond de 3/4 euro per 1000 views. Hier moet je dus echt miljoenen views voor hebben om hier een fulltime passief inkomen mee te verdienen. Maar goed: je moet ergens beginnen toch?

Sponsoring: Dit is een samenwerkingsverband tussen de YouTuber en sponsor. Je krijgt een geldbedrag voor de promotie van een bedrijf in een video. Ook kun je gratis producten opgestuurd krijgen. Als jij steeds groter wordt, meer abbonees krijgt op jouw account dan krijg je hier aanvragen voor. Monica Geuze en Nikkie de Jager verdienen hier bijvoorbeeld veel geld mee. Ze kunnen duizenden euro’s vragen voor een gesponsorde post.

Eigen producten: Als je groter wordt op Youtube en meer abonnees krijgt, kan je aan je eigen producten denken. Dit doen veel Youtubers. Denk aan Enzo Knol. Youtube is dan eigenlijk een verkoop strategie. Het kan sowieso slim zijn digitale producten te gaan verkopen, omdat je deze eenmalig hoeft te maken en vervolgens onbeperkt online kunt verkopen. Dit kan ook via een blog trouwens.

Affiliate marketing: Misschien heb je hier al van gehoord, maar misschien ook niet. Bij affiliate marketing promoot je producten en verdien je een percentage over de sale. Dit kan je ook toepassen via je kanaal. Maar wij moeten eerlijk zeggen dat affiliate marketing pas werkt bij echt grote aantallen views. Dus verwacht daar in het begin als beginnende YouTuber niet teveel van. Misschien werkt het voor jou wel als beginnende YouTuber.

Wist jij trouwens al dat een goedlopend Youtube kanaal kan worden verkocht voor bedragen van zes cijfers? Als je een algemeen kanaal hebt met goede content, dan kan je deze dus verkopen. Dit geldt ook voor een blog. Al geldt dit meestal wel voor Engelse blogs. Een Nederlands blog verkopen voor 6 cijfers..hmm lastig.

Ben jij al overtuigd? Ben jij een ideemachine? Dan is YouTube een idee voor jou!Wordt je eigen internetbaas.

Succes ermee! en hou vooral vol. Succes hebben kost tijd.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments