HomeLifeWat zou jongeren echt helpen anno 2024?

Wat zou jongeren echt helpen anno 2024?

Als jongerenmerk willen we ook de daily life struggles of jongeren bespreken.

Wat zou jongeren echt helpen anno 2024?

Veel mensen denken als jongerencoach of jongerenwerker of ambulante zorgmedewerker dat het gaat om de jongeren meer weerstand te bieden, sterker te maken, zelfvertrouwen mee te geven, het sociale netwerk te vergroten, actieve participatie in de samenleving etc. En tuurlijk dat hoort er ook wel bij. Daar gaat het ook zeker wel om!

Maar the actual truth is veel jongeren zijn gewoon op zoek naar een living zodat ze zich vrij kunnen maken van een zorgmedewerker/coach en op eigen benen kunnen staan. Wat zou jij willen als je jong bent? A way of making a living en dan niet als pizzabezorger of kassamedewerker bij de Albert Heijn.

Veel jongeren houden niet van simpele saaie baantjes( veel, niet allemaal natuurlijk). Ze willen hun eigen business of willen uitdagend werk. Ze zijn niet geschikt voor traditionele banen. Wij herkennen dit maar al te goed, omdat ze niet graag voor een baas werken of niet geschikt zijn voor a 9 till 5.

De feiten zijn er. Veel jongeren hebben een schuld. Naarmate jongeren ouder worden, komen ze vaker geld tekort. 37% van de mbo’ers van 18 jaar en ouder heeft momenteel een schuld. Eén op de vier heeft betalingsachterstanden. Gaan jongeren op zichzelf wonen, dan neemt de schuldensituatie toe.Op deze manier belanden veel jongeren in de criminaliteit.

En dit verbaast ons niks. Dus eigenlijk komen veel jongeren terecht in de zorg of bij jongerencoach netwerken of in de criminaliteit omdat ze gewoon geen geld hebben en vastlopen. Geld is echt wel belangrijk. Het is niet alles, maar het verlost je van een hoop problemen en zorgen.

Onze tip voor jongerencoaches, zorgmedewerkers en leraren: laat ze de mogelijkheden van het internet zien. Want ja die zijn er: vloggen, bloggen(in het Engels), webshop etc. Online ondernemen is de trend voor de toekomst.

Focus je meer op de internetmogelijkheden voor jongeren. Niet alleen op de gevaren.

Goed met content? Goed met marketing? Start your own business. Lees vooral onze andere artikelen en bekijk Carriere Tijd.

Geld is zeker wel belangrijk anno 2024 en zeker voor jongeren.

Met geld komt vaak de rest wel (een groter netwerk, misschien wel een netwerk met ondernemers, meer zelfvertrouwen etc).

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments