HomeWritingBlog beginnen in 2024. Enkele tips voor jou.

Blog beginnen in 2024. Enkele tips voor jou.

#sponsored post

Een blog beginnen in 2024. Dat kan! Het is niet meer zo populair als 5 jaar geleden, maar het is nog steeds erg leuk om te doen. Als je het goed aanpakt kun je er nog wat mee verdienen ook. Denk dan bijvoorbeeld aan het plaatsen van gesponsorde posts of affiliate marketing.

Het is een hele leuke hobby die dus tot meer kan uitgroeien. Het is heel gaaf als je steeds meer lezers krijgt die je blog gaan volgen en liken. Je hebt uiteindelijk toch bezoekers nodig op je blog.

Er zijn weinig goede blogs meer over, omdat veel bloggers volledig zijn overgaan naar Instagram, YouTube of TikTok. Dus doe hier je voordeel mee. Iedereen heeft het maar over YouTube en TikTok, en dat terwijl een blog echt je eigen kanaal is én je er een leuke boterham mee kunt verdienen.

Wij zijn hier ook voor de bloggers! Een blog beginnen in 2023? Doen!

Hier enkele tips voor het bloggen.

1.Een goede domeinnaam

Ga voor een pakkende domeinnaam die blijft hangen bij mensen en die ook past bij je website. Inmiddels is lifeofanartist.nl niet helemaal meer passend, want het gaat over veel meer dan alleen het artiestenleven. Maar goed je begint ergens en wil vanuit daar groeien. Nu is het een breed concept geworden over meer dan artiesten. Ook allround talent, influencers, social media, art, design etc. Is het creatief en informatief? Dan past het op onze website.

Veel domeinnamen zijn al bezet, waardoor je flink wat geld moet betalen om die alsnog te claimen. Maar een goede domeinnaam kan het wel waard zijn. Wees dus of heel creatief met het verzinnen van een nieuwe of betaal voor een bestaande domeinnaam. 

2.Een goede internetverbinding

Er is niks zo vervelend als een internetverbinding die traag is en niet goed werkt. Zeker als je je geld verdient met bloggen! Zorg dus dat je een goede werkplek hebt met een snelle verbinding. Internet afsluiten doe je bijvoorbeeld bij T-mobile.

Wanneer je alleen internet voor thuis wilt, is het Internet Only abonnement van T-mobile echt iets voor jou. Afhankelijk van de mogelijkheden op je adres, kan de snelheid oplopen tot maar liefst 1 Gbit/s download en upload. Klinkt ideaal toch?

3.Ga voor een Engels blog

Een Engelstalige blog zal je uiteindelijk meer opleveren. Uiteraard is het ook moeilijker, want er is meer concurrentie. Maar Engels is een wereldtaal en dagelijks Googlen er miljoenen mensen in het Engels. Miljoenen mensen die op zoek zijn naar informatie.

Met een Engelstalige blog kan je dus miljoenen mensen bereiken. Hier heb je ook een goede domein-naam voor nodig in het Engels, goede content en vergeet marketing uiteraard niet. SEO en betaald adverteren kunnen allebei goed werken.

4.Vergeet social media niet

Misschien ben je al groot op de gram en wil je gewoon een verdienste erbij? Dan is bloggen perfect voor jou. Je kan je blog delen met al je volgers en viewers op Instagram.

Maar misschien begin je bij 0. Dan is het zeker wel lastig om te groeien, maar niet onmogelijk. Werk aan goede content. Content waar naar gezocht wordt in Google. Adverteer op social media en ga voor die bezoekers! Uiteindelijk zijn bezoekers key. “Hoe meer bezoekers, hoe meer je kunt groeien en hoe meer je kunt verdienen met bijvoorbeeld gesponsorde posts, advertenties en affiliate marketing.”

5.Geld verdienen maar

Je kan dus op verschillende manieren geld verdienen met je blog.

Heb jij nou rond de 60.000 pageviews per maand? Dan kan je veel verdienen met Mediavine. Mediavine is een advertising netwerk voor premium websites. Ook voor Nederlandse blogs geschikt. Nederlandse blogs worden ook toegelaten, mits je originele content hebt. 15 tot 20 dollar per 1000 pageviews? Zeker haalbaar met dit advertising netwerk. Sommige websites verdienen zelfs veel meer dan dat.

Een blog beginnen in 2024? Ja zeker wel. Misschien minder populair en er wordt minder over gesproken, maar het is nog steeds hartstikke leuk om te doen en de kansen op een fulltime inkomen zijn er nog steeds.

Succes!

 

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments