HomeMoneyBlogger salaris in 2024. Wat levert dat op. Ben je benieuwd?

Blogger salaris in 2024. Wat levert dat op. Ben je benieuwd?

Blogger salaris in 2024

Wat verdient een blogger?

Blogger is opgenomen in de nationaleberoepengids.nl als beroep.

Om even kort te beginnen voor diegene die het nog niet weten (dont feel ashamed, niet iedereen is zo thuis in de internet wereld).

Wat is een Blogger?

Een blogger is iemand die op het internet blogs schrijft. Dit kunnen persoonlijke blogs zijn, maar ook blogs voor andere bedrijven (kranten/online magazines etc). Deze blogs hebben als doel informatie te delen met lezers, maar ook om de lezers te vermaken en klanten naar de website te trekken. Er zijn veel persoonlijke bloggers die schrijven over hun leven zoals Lisanne leeft, maar ook bloggers die zich focussen op een niche zoals Ben van blogtrommel die de expert op blog gebied is. Je hebt ook beauty bloggers, food bloggers etc.

Tegenwoordig zijn finance/money bloggers erg trending. Iedereen wil lezen over geld en hoe je nou rijk wordt door middel van het internet. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar niet onmogelijk tegenwoordig. Een blogger is eigenlijk ook een soort influencer. Hij of zij heeft vaak een trouw publiek met lezers.

Bloggers waren een aantal jaar geleden erg populair. Er kwamen overal bloggers vandaan. Ook de zogenaamde “mommy” bloggers. Maar er zijn ook veel bloggers gestopt, omdat ze niet de resultaten zagen waarop ze hadden gehoopt. Bloggen is namelijk een lang termijn proces. Je hebt niet zomaar lezers en fans. Je kan het wel vergelijken met Instagram. Alleen Instagram focust zich op foto’s en op een blog focus je op content met foto’s. Het kan wel 5 jaar duren voordat jij kan leven van een blog.

Enkele compententies die je moet hebben als blogger is dat je erg creatief moet zijn en goed met taal moet zijn. Voor de technische dingen van een blog kan je natuurlijk iemand inhuren zoals wij ook doen. Neem hier vooral een kijkje.

Maar dan: wat is het blogger salaris in 2024, wat verdient een blogger nou eigenlijk?

Het ligt eraan of je blogt voor jezelf of voor een bedrijf. Een blogger die zelfstandig opereert en dus een eigen blog heeft, haalt zijn verdiensten uit advertenties zoals Google Adsense of Ezoic (of misschien wel een ander netwerk, er zijn er namelijk velen en wij horen hele goede verhalen over Mediavine en Adthrive), uit affiliate marketing en gesponsorde content. Sommige bloggers verdienen een paar honderd euro per maand, anderen kunnen er van leven en verdienen dus meer dan 2000 euro per maand. Het hangt af van de statistieken. Hoeveel bezoekers per maand, goede andere waarden zoals trustflow en DA etc. Als je veel schrijft, populair bent op social media en je bezighoudt met SEO kan dit aardig oplopen. Sommige bloggers kunnen prima leven van hun blog. Denk dan aan Cynthia.nl, Serena Verbon en Debbie Zwiers. Maar deze vrouwen zijn al jaren bezig. Sommige zelfs meer dan 10 jaar. Vergeet dit dus niet.

Als een blogger voor websites van anderen schrijft, dan zal hij of zij betaald worden per woord of per artikel. Dit hangt helemaal af van het bedrijf. Sommige bedrijven betalen 0.02 cent per woord, anderen 25 euro voor een artikel van +-500 woorden. Maar er zijn bloggers die veel meer rekenen. Een goed blog dat scoort in Google is wel wat waard. Voor 0.02 cent per woord gaan wij niet bloggen, maar er zijn genoeg mensen die dit wel doen en zo wat bijverdienen als blogger.

Wij zijn benieuwd naar wat bloggers verdienen. Niet iedereen is hier open over. Let us know!

Jij op zoek naar passief inkomen, maar op een andere manier? het kan ook door te beleggen op de beurs. Lees dit eens.

Bron: Google & eigen leven, Beeld: Unsplash

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments