HomeWritingGeld verdienen met bloggen in 2024 (update).

Geld verdienen met bloggen in 2024 (update).

Geld verdienen met bloggen in 2024? Kan dat nog? Bloggen is toch dood? Nee hoor, hoe kom je erbij? Het is wel anders, dat wel en zeker ook moeilijker dan het was. 

Bloggen is back! Bloggen en vloggen. In de corona tijden zitten mensen veel thuis en dus veel online. Googlen, googlen en googlen en vooral lezen. Ook jouw blog dus! Mensen zijn altijd op zoek naar informatie en nieuwtjes. Dus Google gaat nog wel even mee.

Benieuwd hoe je dan geld gaat verdienen met jouw blog? Lees dan gauw verder.

Anno 2024 is het misschien lastiger om door te breken met bloggen dan 10 jaar geleden. Denk onder andere aan het succes van beautyblogger Mascha Feoktistova. Maar ook aan het succes van bekende fashionbloggers zoals Negin Mirsalehi.

Het is misschien lastiger, maar niet onmogelijk. Hard werken en doorzetten is de key: dus niet te snel opgeven he?

1.Begin

Ja begin met bloggen en denk er niet al teveel over na. Het hoeft niet allemaal perfect. Begin met brainstormen over interessante onderwerpen. Wil jij bloggen over 1 bepaald onderwerp of wil je meer een allrounde site, zoals Life of an Artist en bijvoorbeeld het lifestyle merk NSMBL? Bedenk jouw niche/topic, bedenk leuke artikelen en begin met schrijven.

2. Verdiep je in SEO

SEO? Wat? Search engine optimization. Wat houd dat in? SEO is bedoeld om websites hoog te laten scoren in de zoekresultaten van zoekmachines op internet, zoals Google dus. Maar daarnaast zijn er ook zoekmachines zoals Bing en DuckDuckGo. SEO is erg belangrijk tegenwoordig. Voor 95% van de Nederlanders start de zoektocht naar een product of bedrijf in een zoekmachine. Om onder de aandacht van je doelgroep te komen en leads te genereren moet je dus gewoon bovenaan in de zoekmachines staan. Dus ook om te scoren met jouw artikelen. Het kan wel een tijdje duren voordat je artikelen hoog in Google verschijnen.

3. Werk met affiliate links

Affiliate marketing is de toekomst en de manier om geld te verdienen met bloggen. Wat is affiliate marketing eigenlijk precies? Bij affiliate marketing promoot je producten of diensten en krijg je hier een percentage over bij een verkoop. Je kan dus denken aan het promoten van kleding op een fashionblog, maar ook het promoten van beauty producten of bijvoorbeeld boeken van bol.com. Er zijn vele affiliate programma’s waar je je bij kan aansluiten.

Maar de grootste tip: begin gewoon en ga ervoor! Geld verdienen met bloggen in 2024? Jahoor, het is mogelijk. Maar kost wel tijd, veel tijd! dus hou vol en blijf schrijven.

Lees vooral onze andere artikelen en bekijk carrieretijd.nl eens. 

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments